ANNONS

Sofia Henriksson vinnare i Sveriges mästerkock 2020 – hennes bok släpps imorgon 2 april

Finalen av Sveriges mästerkock 2020 har avgjorts och som vinnare stod Sofia Henriksson. Som en del av priset ger Sofia ut kokboken Always hungry på Bonnier Fakta.

Sveriges mästerkock 2020 heter Sofia Henriksson och traditionsenligt har hon fått göra en egen kokbok (Always hungry) som utkommer dagen efter finalen, den 2 april.

Finalen av Sveriges mästerkock 2020 har avgjorts och som vinnare stod Sofia Henriksson. Som en del av priset ger Sofia ut kokboken Always hungry på Bonnier Fakta. Boken ges ut imorgon den 2 april, dagen efter finalen, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

ANNONS

– Jag har rest i över 50 länder och överallt jag kommer finner jag samma sak, människor som samlas kring mat. Det spelar ingen roll om det är på en ö i Filippinerna utan elektricitet eller i en storstad med skyskrapor så långt ögat kan nå, som i Singapore eller New York. Det finns alltid ett matbord, ett litet hak eller en lyxrestaurang, där människor lägger bort sina mobiler för att umgås kring smaker, dofter och texturer, säger Sofia Henriksson och fortsätter:

– Min passion för att resa och upptäcka världen är stark, och ett skäl är just att den är så nära sammankopplad med min kärlek till och den trygghet jag finner i mat och matlagning.

I boken får läsaren följa med årets vinnare av Sveriges mästerkock på en matresa genom fyra världsdelar och tjugoen länder i fyrtio smakrika recept. Du utmanas att pröva nya rätter och laga med vänner. Upptäck världen och lär känna nya matkulturer hemma i ditt eget kök.

Ur innehållet:
Asien – Från Tokyo i norr till Singapore i söder
Amerika – Från Chile i söder till USA i norr
Sverige – Mina favoriter hemifrån
Europa – Från Danmark i norr till Medelhavet i söder
Dessert och brunch – Från morgon till kväll
Drinktips

Sofia Henriksson är vinnare av Sveriges mästerkock 2020. Hennes rötter sträcker sig från Tornedalens skogar och hela vägen ner till de skånska slätterna. Hon har bott i Singapore och i Spanien, och varit på resande fot i månader och år. ”Jag älskar att äta på restaurang och är inte rädd för att testa nya smaker, inte heller för att fråga ut en kock hur jag kan göra samma rätt hemma i Sverige.”

Som vanligt med den här typen av utgivning så har det hela föregåtts av hemlighetsmakeri och först efter att finalen sänts i tv har Bonnier Fakta kunnat ladda upp omslagsbild, titel och författarnamn och andra uppgifer i Bokinfo. (Här på Boktugg har det nu hunnit uppdateras även i vår databas med både omslag och beskrivning.) Läs mer om hemlighetsfull utgivning av kok- och bakböcker.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL