ANNONS

Danmark: Digital utlåning av eböcker och ljudböcker ökade 83,7 procent

De danska biblioteken ser med skräckblandad förtjusning på hur coronakarantänen har drivit upp den digitala utlåningen till nya höjder. Köpenhamn ser en fördubbling i mars månad jämfört med samma period förra året. För hela landet är ökningen 83,7 %, skriver bloggen Bogsnak (via Bogmarkedet) som visar siffror från eReolen. Den 11 mars stängdes stora delar av Danmark ner och några dagar därefter fördubblades antalet utlån i Köpenhamn. Ljudböcker är något större än eböcker.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se