ANNONS

Magnus Västerbro skriver om Karl XII:s krig

Magnus Västerbro, författare till de populärvetenskapliga böckerna Svälten och Pestens år har tagit sig an en ny historisk katastrof. Den här gången skriver han om Sverige under Karl XII:s tid och om det stora nordiska kriget 1700–1721, uppger tidningen Släkthistoria.
– Visserligen har det skrivits mycket om själva kriget och framför allt om Karl XII:s roll i det, men jag vill i stället fokusera på hur krigsåren påverkade de vanliga svenskarna, säger Västerbro till tidningen.
Västerbro ska bygga sin bok delvis på historikernas forskning men efterlyser, precis som när han skulle skriva Svälten, samtidigt hjälp från släktforskare som hittat uppgifter om hur deras förfäder påverkades av kriget.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se