ANNONS

Dramatisering av Michel Houellebecq-romanen ”Serotonin” direktsänds gratis

Sven Ahlström gör huvudrollen i "Serotonin" som dramatiserats av Lucas Svensson. Pressbild: Sören Vilks.

Den 29 mars klockan 19 strömmar Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm premiären av ”Serotonin”, en dramatisering av den franske författaren Michel Houellebecqs senaste roman, utan kostnad på webben.

Historien handlar om Florent-Claude (Sven Ahlström), deprimerad byråkrat på jordbruksdepartementet, som sagt upp sig och lämnat sin flickvän. Nu ligger han ensam och röker på ett hotellrum.

ANNONS

Regissören Linus Tunström tycker att ”Serotonin” är Houellebecqs hittills starkaste roman.

”Han väver ihop teman som kärlek, ekonomi och makt; om hur vi, som lever i den liberala kapitalismen, tror oss fria för att vi kan välja mellan femton olika sorter av hummus i matbutikerna, eller svajpa höger oräkneliga potentiella kärlekspartners” säger Tunström i ett pressmeddelande.

Premiären spelas utan publik och teatern direktsänder den utan kostnad på sin hemsida.

”Premiären är en gåva till alla i detta speciella läge som råder. Kulturhuset Stadsteatern ska finnas för vår publik, där vår publik finns – och just nu är det inte i våra teaterhus”, säger teaterchefen Maria Sid.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6200 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se