Sven Ahlström gör huvudrollen i "Serotonin" som dramatiserats av Lucas Svensson. Pressbild: Sören Vilks.

Dramatisering av Michel Houellebecq-romanen ”Serotonin” direktsänds gratis

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den 29 mars klockan 19 strömmar Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm premiären av ”Serotonin”, en dramatisering av den franske författaren Michel Houellebecqs senaste roman, utan kostnad på webben.

Historien handlar om Florent-Claude (Sven Ahlström), deprimerad byråkrat på jordbruksdepartementet, som sagt upp sig och lämnat sin flickvän. Nu ligger han ensam och röker på ett hotellrum.

Regissören Linus Tunström tycker att ”Serotonin” är Houellebecqs hittills starkaste roman.

”Han väver ihop teman som kärlek, ekonomi och makt; om hur vi, som lever i den liberala kapitalismen, tror oss fria för att vi kan välja mellan femton olika sorter av hummus i matbutikerna, eller svajpa höger oräkneliga potentiella kärlekspartners” säger Tunström i ett pressmeddelande.

Premiären spelas utan publik och teatern direktsänder den utan kostnad på sin hemsida.

”Premiären är en gåva till alla i detta speciella läge som råder. Kulturhuset Stadsteatern ska finnas för vår publik, där vår publik finns – och just nu är det inte i våra teaterhus”, säger teaterchefen Maria Sid.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.