ANNONS

Selmaprisets prisceremoni ställs in – men en vinnare ska utses för 2020

Jimmy Sjökvist, produktägare på Vulkanisterna. Foto: Pressbild

Årets bästa egenutgivna bok ska utses i vanlig ordning. Selmapriset delas ut den 23 april 2020, men den planerade prisceremonin ställs in.

Selmaprisets prisceremoni var planerad till den 23 april, men ställs in med anledning av coronaviruset. Priset kommer istället att delas ut via digitala forum.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

– Det är givetvis väldigt tråkigt att behöva ställa in prisceremonin som varit väldigt uppskattad varje år. I detta läget kunde vi tyvärr inte genomföra det som vi tänkt men en vinnare kommer utses i alla fall, säger Jimmy Sjökvist från Vulkan, egenutgivningsförlaget som står bakom priset.

Över 180 bidrag tävlade om årets Selmapris. Juryn valde först ut tio nominerade, och har bland dessa nu utsett topp tre. En av dessa kommer att vinna 20 000 kronor.

ANNONS

– Startfältet i år har varit oerhört starkt och det har varit svårare än vanligt att komma överens om endast en vinnare bland alla nominerade. Vi ser tydligt att nivån på egenutgivna böcker höjs för varje år, säger Jimmy Sjökvist.

ANNONS

ERBJUDANDE – JUST NU: Bokus Play 3 ljudböcker för 1 krona*

*Vid registrering av Bokus Play Bas. Automatiskt månatlig prenumerationsavgift gäller efter första månaden (79kr/mån).

Topp tre bland de nominerade till Selmapriset 2020

Här var det mörkt

Här var det mörkt

 • Förlag: Zoo Produktion
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 2019-01-03
 • ISBN: 9789163719868

Motivering: Med sin svarta humor och skarpa iakttagelseförmåga förmedlar Tomas scener ur allas våra liv med ett stort känslomässigt mod, med till synes lätta penseldrag fångar han karaktärer som är lika komiska som oroväckande. Oavsett om man vill kategorisera dessa korttexter som noveller, prosadikter eller en helt ny konstform – så är de helt enkelt förbannat bra! Tomas Kindenberg har gett ut flera uppmärksammade böcker såsom Humoristen och Kan du inte bara vara pinsamt tyst.

Quality Time

Quality Time

 • Förlag: Calidris
 • Format: Danskt band
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 2019-09-23
 • ISBN: 9789188703149

Motivering: I en mycket närvarande berättelse väver Jurek in barndomsminnen från Polen och sköra drömmar i ett gränslöst NU. Utifrån en vindsvåning där Jaget tillbringar ”quality time” med sina barn bryter ständigt berättarrösten ramhandlingen, gör utflykter i nuet och djupdykningar i det förflutna, ända till 1914. Sawka erhöll för Quality time stöd från Kulturrådet – ett statligt erkännande för bokens litterära kvaliteter och angelägna tema.

På hedersord

På hedersord

 • Förlag: BoD
 • Format: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 2019-03-25
 • ISBN: 9789177856252

Motivering: Med ett stort psykologiskt djup berättar Stefan om en man som tar sig in bakom Lögnen med stort L för att möta sig själv – en slags självuppgörelse. På Hedersord är en relationsroman när den är som allra bäst och kan mäta sig med de största av Sveriges nutida verk inom genren. Stefan Högberg är en etablerad författare som skrivit flera böcker inom samma genre.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL