ANNONS

Lotta Lundberg får Ida Bäckmans stipendium 2020

Stipendiet utdelas vartannat år av Svenska Akademien och utgår ur Stiftelsen Ida Bäckmans stipendiefond till Gustaf Frödings och Selma Lagerlöfs minne. Stipendiet syftar till ”att främja framstående svensk litteratur och publicistik, som skrivits i en klart idealistisk anda”. De senaste årens mottagare av stipendiet har varit Kristian Petri (2014), Sverker Sörlin (2016) och Beate Grimsrud (2018). Prisbeloppet är 90 000 kronor. 
Lotta Lundberg är författare och skribent, född 1961 och bosatt i Berlin. Lundberg debuterade 1998 med romanen Låta sig hända. Sedan dess har hon givit ut essäsamlingen Visklek (2011) och sju romaner, senast Den första kvinnan (2019). För Timme noll (2014) belönades hon med Sveriges Radios Romanpris.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL