ANNONS

INSTÄLLT: International Publishers Congress i Norge 28-30 maj

Lillehammer, känt från vinter-OS och humorserien på Netflix. Senare i vår skulle IPA-kongressen ha ägt rum där, men den är nu inställd. Foto: iStock.

Den internationella IPA-konferensen i Norge 28-30 maj har ställts in på grund av osäkerheten kring coronaviruset covid-19.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Den 28-30 maj skulle förlagsfolk från hela världen ha samlats i Lillehammer, Norge. Det var den 33:e upplagan av International Publishers Congress.

Men idag tog det internationella förbundet tillsammans med Norges förläggarförening (NPA) det svåra beslutet att ställa in hela evenemanget, trots att det är över två månader kvar.

”Den osäkerhet som skapats av covid-19-pandemin gör det omöjligt att gå vidare med kongressen som planerat. Förutom allvarliga frågor om att upprätthålla personlig hälsa och säkerhet, vill både IPA och NPA ge talare, delegater och kongresspartners tidig visshet”, skriver arrangörerna.

De kommer nu att ta kontakt med alla talare och delegater för att reda ut praktiska och ekonomiska frågor.

Det är långt ifrån det enda arrangemang som påverkas. Den senaste veckan har mängder av konferenser i USA ställts in med anledning av coronaviruset covid-19.

I fredags meddelade exempelvis Booknet Canada att de ställer in sitt Tech Forum (som skulle ägt rum 23-25 mars) men att de försöker lägga upp så många sessioner som möjligt i form av webbseminarier.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL