ANNONS

INSTÄLLT: International Publishers Congress i Norge 28-30 maj

Lillehammer, känt från vinter-OS och humorserien på Netflix. Senare i vår skulle IPA-kongressen ha ägt rum där, men den är nu inställd. Foto: iStock.

Den internationella IPA-konferensen i Norge 28-30 maj har ställts in på grund av osäkerheten kring coronaviruset covid-19.

Den 28-30 maj skulle förlagsfolk från hela världen ha samlats i Lillehammer, Norge. Det var den 33:e upplagan av International Publishers Congress.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Men idag tog det internationella förbundet tillsammans med Norges förläggarförening (NPA) det svåra beslutet att ställa in hela evenemanget, trots att det är över två månader kvar.

”Den osäkerhet som skapats av covid-19-pandemin gör det omöjligt att gå vidare med kongressen som planerat. Förutom allvarliga frågor om att upprätthålla personlig hälsa och säkerhet, vill både IPA och NPA ge talare, delegater och kongresspartners tidig visshet”, skriver arrangörerna.

De kommer nu att ta kontakt med alla talare och delegater för att reda ut praktiska och ekonomiska frågor.

Det är långt ifrån det enda arrangemang som påverkas. Den senaste veckan har mängder av konferenser i USA ställts in med anledning av coronaviruset covid-19.

ANNONS

I fredags meddelade exempelvis Booknet Canada att de ställer in sitt Tech Forum (som skulle ägt rum 23-25 mars) men att de försöker lägga upp så många sessioner som möjligt i form av webbseminarier.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se