Storytel växer i Norge – konkurrenten Fabel krymper

🎧 NorgeLjud. Storytel Norge (som till hälften ägs av Cappelen Damm) har passerat 160 000 abonnenter i Norge. Bolaget omsatte 350 miljoner norska kronor 2022, en ökning med 10 procent jämför med 2021. Vinsten blev 6,5 milj NOK. Konkurrenten Fabel (som ägs av Gyldendal och Aschehoug) minskade sin omsättning till 151 milj NOK (vilket dock delvis beror på att ljudboksproduktionen tagits bort) men framför allt gjorde Fabel en förlust på 20 milj NOK, skriv Bok365.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.