Stort internationellt samarbete mellan Jeffrey Archer och Saga Egmont på elva språk

Författaren Jeffrey Archer. Foto: Pressbild.

I ett nytt samarbete för de kommande tio åren ska Saga Egmont ge ut över 300 utgåvor av Jeffrey Archers verk på 11 språk, däribland spanska och japanska.

Jeffrey Archer har skrivit 37 titlar och sålt 275 miljoner böcker internationellt. Nu har han ingått ett stort internationellt samarbete med förlaget Saga Egmont.

– Detta är ett av de mest spännande samarbetena i min författarkarriär. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med ett sådant framtidsinriktat och globalt förlag de kommande åren, säger Jeffrey Archer i ett pressmeddelande.

Det är en miljoninvestering för Saga Egmont, som nu ska publicera samtliga av Jeffrey Archers romaner, en barnboksserie samt 92 noveller som e-böcker, ljudböcker och i tryckta format på marknader där Archers titlar tidigare inte har varit publicerade i detta omfång. 

– Vi är mycket stolta över möjligheten att arbeta med ett sådant stort författarskap som Jeffrey Archers och att få göra hans imponerande katalog av titlar tillgänglig för läsare i hela världen, oavsett vilket språk eller vilken plattform som läsarna föredrar. Det gäller också för streaming. Egmonts motto är ”We bring stories to life”, och vi menar att det är precis vad vi gör med detta samarbete, säger Lasse Horne, direktör för Saga Egmont. 

Jeffrey Archer är en brittisk författare och tidigare politiker. Han har skrivit bland annat Rivalerna (1980) och Blodsbröder (2004). På svenska släpptes senast Våghalsiga planer på Massolit 2015. Hans senaste bok Nothing Ventured gavs ut på engelska i september 2019.

Samarbetet med Saga Egmont skulle ha offentliggjorts på bokmässan i London, som har ställts in på grund av coronaviruset.

– Med detta avtal når vi vårt första stora mål i vår strategi om att bli en ledande internationell aktör i förlagsbranschen. Vi är övertygade om att framtidens förlag är globalt, och att arbeta globalt är avgörande för att säkerställa våra författare och förlaget en stor publik och nya intäktsmöjligheter, säger Lars Boesgaard, adm. direktör för Lindhardt og Ringhof. 

Saga Egmont har mycket på gång och meddelade nyligen att de fortsätter expandera på den spanska marknaden, där de nu är det största ljudboksförlaget.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL