ANNONS

Bokhandelskedjan Indigo minskade försäljningen och ökade vinsten

Den kanadensiska bokhandelskedjan Indigo Books & Music som även gått in i USA, avslutade sitt tredje kvartal den 28 december. Försäljningen i butikerna minskade 9,9 procent till 383,7 miljoner CAD (2,8 miljarder kr) men samtidigt ökade nettovinsten med 20,3 procent till 25,8 miljoner CAD (189 Mkr). Anledningen? Färre besökare (framför allt kvällstid vardagar), färre kampanjer (för att förbättra marginaler) och ingen bästsäljare, enligt Shelf Awareness.
– Under tredje kvartalet 2018 stod de två bäst säljande titlarna för flera hundra tusen exemplar. Samma period 2019 sålde de motsvarande två inte ens för 100 000 exemplar tillsammans, sa Heather Reisman, VD för Indigo, vid en telefonkonferens för börsanalytiker.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se