ANNONS

Det här är Stella som kan "prata" genom att trycka på rätt knappar. Kanske ska vi kalla det hundchatt? Foto från Instagram-kontot hunger4words

Miljondollarförskott för bok om ”talande” hund av Christina Hunger

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nio förlag ska ha deltagit i budgivningen som gick över en miljon dollar för rättigheterna till How Stella Learned to Talk av Christina Hunger. Och Stella är en hund.

Det är Publishers Weekly som rapporterar om hur William Morrow (ett imprint till Harper Collins) köpt de nordamerikanska rättigheterna till biografin How Stella Learned to Talk av Christina Hunger. Något som enligt ryktena ska ha kostat ett sjusiffrigt belopp i dollar, alltså över en miljon dollar.

Boken ska komma ut redan hösten 2020 med undertiteln ”A Speech Therapist’s Groundbreaking Method for Communicating with Dogs”.


ANNONS


Boken beskriver hur Christina lärde Stella (en tvåårig Catahoula och Blue Heeler-mix) kommunicera genom att trycka på knappar på ett hembyggt soundboard och hur det påverkade familjen.

Den talande hunden har redan synts i tv-kanaler som CNN (se inslag nedan) och tidningar som People. Stella lär kunna sätta samman upp till sex olika ord i en mening för att dela berättelser, känslor och ställa frågor. Författaren (eller Stella?) har ett Instagramkonto med över 600 000 följare.

– Hur hon använder ord för att kommunicera och orden hon kombinerar påminner verkligen om ett tvåårigt barn, säger Hunger till People.

Vågar vi gissa att Harper Collins Nordic ligger bra till för de svenska rättigheterna och att talande hundar blir en snackis i årets julhandel? Om nu inte någon tycker det är lite tidigt att prata julhandel innan bokrean ens har börjat.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

Martin Johansson skriver barnböcker med feelgoodkänsla där allt kan hända

Semester och humor är de viktiga beståndsdelarna i barnboken Charlie och Tiger åker till Mallorca, skriven av Martin Johansson och illustrerad av Ted Johansson.

För några år sedan började en berättelse om katterna Charlies och Tigers äventyr att växa fram i huvudet på Martin Johansson. 

– Jag och mitt ex började skoja om hur det skulle vara om våra katter åkte på en egen resa. Klart de ska ner till Mallorca! Plötsligt hade jag en story. Den bygger egentligen på mina egna upplevelser från när jag reste med mina barn när de var yngre. Genom resor får man vara med om saker och skapa minnen, i familjen kan vi prata om våra resor än idag, berättar Martin. 

Det har blivit en del resor genom åren för Martin och hans familj, och nu använder Martin minnen och händelser från de egna resorna som grund till sina barnböcker. På Mallorca var han till exempel med sina tre barn när de var 8, 10 och 12 år gamla, och han har plockat in en del självupplevda upplevelser i den första berättelsen om Charlie och Tiger som tog form för några år sedan.

– Jag brukar ofta skoja om att jag hade en tvåa i svenska, säger Martin. Skämt åsido, jag har en otroligt livlig fantasi. Men det var ett ganska hårt jobb att skriva boken, det tog mig över ett år att bli klar. Det började med att jag pratade in berättelsen på min mobiltelefon.

Martin kontaktade illustratören Ted Johansson som har lång erfarenhet av bildberättande och bland annat tecknar för Bamse. 

– Jag berättade om min idé och vi började tillsammans skissa på karaktärerna. Vi gjorde den första boken tillsammans och han kommer att fortsätta illustrera de kommande delarna.

Charlie och Tiger åker till Mallorca släpptes i tryckt format år 2016, men ges den 15 juni 2021 ut som ljudbok och ebok av Lilla Hoi, ett imprint till Hoi förlag.

En uppföljare om när Charlie och Tiger åker till Afrika är redan klar och planeras att ges ut i slutet av 2021. Under sommaren kommer Martin att skriva på en tredje bok i serien som handlar om när katterna reser till Mars. 

(...) Läs hela artikeln »