fbpx

Miljondollarförskott för bok om ”talande” hund av Christina Hunger

Det här är Stella som kan "prata" genom att trycka på rätt knappar. Kanske ska vi kalla det hundchatt? Foto från Instagram-kontot hunger4words

Nio förlag ska ha deltagit i budgivningen som gick över en miljon dollar för rättigheterna till How Stella Learned to Talk av Christina Hunger. Och Stella är en hund.

Det är Publishers Weekly som rapporterar om hur William Morrow (ett imprint till Harper Collins) köpt de nordamerikanska rättigheterna till biografin How Stella Learned to Talk av Christina Hunger. Något som enligt ryktena ska ha kostat ett sjusiffrigt belopp i dollar, alltså över en miljon dollar.

Boken ska komma ut redan hösten 2020 med undertiteln ”A Speech Therapist’s Groundbreaking Method for Communicating with Dogs”.

ANNONS

Boken beskriver hur Christina lärde Stella (en tvåårig Catahoula och Blue Heeler-mix) kommunicera genom att trycka på knappar på ett hembyggt soundboard och hur det påverkade familjen.

Den talande hunden har redan synts i tv-kanaler som CNN (se inslag nedan) och tidningar som People. Stella lär kunna sätta samman upp till sex olika ord i en mening för att dela berättelser, känslor och ställa frågor. Författaren (eller Stella?) har ett Instagramkonto med över 600 000 följare.

– Hur hon använder ord för att kommunicera och orden hon kombinerar påminner verkligen om ett tvåårigt barn, säger Hunger till People.

Vågar vi gissa att Harper Collins Nordic ligger bra till för de svenska rättigheterna och att talande hundar blir en snackis i årets julhandel? Om nu inte någon tycker det är lite tidigt att prata julhandel innan bokrean ens har börjat.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny