Miljondollarförskott för bok om ”talande” hund av Christina Hunger

Det här är Stella som kan "prata" genom att trycka på rätt knappar. Kanske ska vi kalla det hundchatt? Foto från Instagram-kontot hunger4words

Nio förlag ska ha deltagit i budgivningen som gick över en miljon dollar för rättigheterna till How Stella Learned to Talk av Christina Hunger. Och Stella är en hund.

Det är Publishers Weekly som rapporterar om hur William Morrow (ett imprint till Harper Collins) köpt de nordamerikanska rättigheterna till biografin How Stella Learned to Talk av Christina Hunger. Något som enligt ryktena ska ha kostat ett sjusiffrigt belopp i dollar, alltså över en miljon dollar.

Boken ska komma ut redan hösten 2020 med undertiteln ”A Speech Therapist’s Groundbreaking Method for Communicating with Dogs”.

Boken beskriver hur Christina lärde Stella (en tvåårig Catahoula och Blue Heeler-mix) kommunicera genom att trycka på knappar på ett hembyggt soundboard och hur det påverkade familjen.

Den talande hunden har redan synts i tv-kanaler som CNN (se inslag nedan) och tidningar som People. Stella lär kunna sätta samman upp till sex olika ord i en mening för att dela berättelser, känslor och ställa frågor. Författaren (eller Stella?) har ett Instagramkonto med över 600 000 följare.

– Hur hon använder ord för att kommunicera och orden hon kombinerar påminner verkligen om ett tvåårigt barn, säger Hunger till People.

Vågar vi gissa att Harper Collins Nordic ligger bra till för de svenska rättigheterna och att talande hundar blir en snackis i årets julhandel? Om nu inte någon tycker det är lite tidigt att prata julhandel innan bokrean ens har börjat.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL