Deckardrottningen Mary Higgins Clark är död

Författaren Mary Higgins Clark. Arkivbild: Mike Derer/AP/TT.

Den amerikanska författaren Mary Higgins Clark är död. Hon dog på fredagskvällen, 92 år gammal, omgiven av sin familj, skriver hennes förläggare på Twitter.

”Det är med stor sorg vi säger farväl till drottningen av spänning, Mary Higgins Clark, författare till över 40 bästsäljande titlar”, skriver bokförlaget Simon & Schuster.

Mary Higgins Clark började sin författarkarriär med att skriva noveller på 1960-talet, samtidigt som hon kämpade med att kunna försörja sina fem barn efter att hennes man plötsligt dött i en hjärtattack.

– Tro mig, man kan inte försörja fem barn enbart genom att skriva noveller. Så jag började skriva radiomanus, och det lärde mig faktiskt mycket om skrivande, sade hon i en intervju med CNN 2002.

Karriären tog fart på allvar på 1970-talet när hon började skriva spänningsromaner. Sedan dess har hennes böcker sålts i över 100 miljoner exemplar bara i USA, och översatts till 35 språk.

Mary Higgins Clark släppte i det närmaste en bok per år fram till 90 års ålder. Flera av dem har filmatiserats, som ”Nattens onda öga” (”A stranger is watching”) och ”Den hemska sanningen” (”Where are the children”).

Boktugg kompletterar: Det är många år sedan Mary Higgins Clarks böcker gavs ut på svenska. Men 2018-2019 gav Saga Egmont/Swann Audio ut tre av de mest kända som ljudböcker: Nattens onda öga, Porträtt av ondskan och Gråt ej mer min älskling.

LÄS ÄVEN: 90-åriga Mary Higgins Clark skrev precis kontrakt på två nya böcker

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL