ANNONS

Deckardrottningen Mary Higgins Clark är död

Författaren Mary Higgins Clark. Arkivbild: Mike Derer/AP/TT.

Den amerikanska författaren Mary Higgins Clark är död. Hon dog på fredagskvällen, 92 år gammal, omgiven av sin familj, skriver hennes förläggare på Twitter.

”Det är med stor sorg vi säger farväl till drottningen av spänning, Mary Higgins Clark, författare till över 40 bästsäljande titlar”, skriver bokförlaget Simon & Schuster.

Mary Higgins Clark började sin författarkarriär med att skriva noveller på 1960-talet, samtidigt som hon kämpade med att kunna försörja sina fem barn efter att hennes man plötsligt dött i en hjärtattack.

– Tro mig, man kan inte försörja fem barn enbart genom att skriva noveller. Så jag började skriva radiomanus, och det lärde mig faktiskt mycket om skrivande, sade hon i en intervju med CNN 2002.

Karriären tog fart på allvar på 1970-talet när hon började skriva spänningsromaner. Sedan dess har hennes böcker sålts i över 100 miljoner exemplar bara i USA, och översatts till 35 språk.

Mary Higgins Clark släppte i det närmaste en bok per år fram till 90 års ålder. Flera av dem har filmatiserats, som ”Nattens onda öga” (”A stranger is watching”) och ”Den hemska sanningen” (”Where are the children”).

Boktugg kompletterar: Det är många år sedan Mary Higgins Clarks böcker gavs ut på svenska. Men 2018-2019 gav Saga Egmont/Swann Audio ut tre av de mest kända som ljudböcker: Nattens onda öga, Porträtt av ondskan och Gråt ej mer min älskling.

LÄS ÄVEN: 90-åriga Mary Higgins Clark skrev precis kontrakt på två nya böcker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se