Otto Sjöberg blir styrelseordförande för Storytels nordiska förlagshus

Otto Sjöberg och Eva Swartz Grimaldi. Foto: Kajsa Göransson

Storytel AB:s styrelse har utsett Otto Sjöberg till styrelseordförande för företagets förlagssatsning i Norden: Norstedts Förlagsgrupp, People’s Press och Gummerus Kustannus.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!

Otto Sjöberg kommer närmast från en roll som vd för Norstedts Förlagsgrupp, en position han haft under åren 2014 till 2019. Han efterträddes av Eva Gedin vid årsskiftet.

– Bokbranschen befinner sig i en stor omställning och att då få fortsätta arbeta med böcker, men i en ny roll, ska bli mycket stimulerande, säger Otto Sjöberg i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt glad för att hälsa Otto välkommen när Storytel nu tar nästa steg i den nordiska utgivningen. Norden har en tätposition i bokbranschens transformation, och med Otto Sjöbergs unika erfarenhet och kunnande stärker vi stödet till de lokala förlagshusen, samtidigt som vi får kontinuitet och skapar nya lustfyllda möjligheter för skapande, synergier och innovation på en spännande och växande marknad, säger Rustan Panday, styrelseordförande i Storytel AB, i samma pressmeddelande.

Otto Sjöberg och Eva Swartz Grimaldi, ledamot i Storytels bolagsstyrelse och styrelseordförande i Norstedts Förlagsgrupp sedan sju år tillbaka, hade båda centrala roller i Norstedts modernisering och historiska vändning under den senare hälften av 2010-talet – från år av förlust till dagens stabila vinster i både tryckt och digital utgivning. 

I samband med att Otto Sjöberg tillträder som styrelseordförande för Storytels nordiska förlagssatsningar, avlöser han Eva Swartz Grimaldi som ordförande i Norstedts Förlagsgrupp.

– Efter sju intensiva och roliga år känns det rätt för mig att lämna över stafettpinnen till Otto Sjöberg. En bättre efterträdare i Norstedts Förlagsgrupp kan jag inte tänka mig, säger Eva Swartz Grimaldi.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL