ANNONS

Fråga Boktugg: Vilken är världens mest sålda bok?

Har du en fråga om bokbranschen? Skriv till tips@boktugg.se så ska vi göra vårt bästa för att besvara den.

Fråga: Jag undrar vilken bok som egentligen har sålt mest genom tiderna. Och hur många exemplar ligger rekordet på?

Svar: För det första måste sägas att det här är en väldigt komplex fråga. Menar du boken som har tryckts i flest exemplar? Som har blivit mest läst? Statistik från äldre tider är opålitlig och det är svårt att jämföra eftersom böcker har sålts och spridits på så många olika vis.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

Hur som helst är dock de flesta källor eniga om att Bibeln ligger på en ohotad förstaplats både vad gäller försäljning och spridning. Det sägs att den har sålt i fler än 5 miljarder exemplar, men det kan mycket väl vara ännu fler. Andra äldre religiösa och/eller politiska titlar som Koranen och Maos lilla röda brukar också nämnas i sammanhanget.

JK Rowlings böcker om Harry Potter är den bokserie som har sålt mest genom historien, över 500 miljoner exemplar i alla översättningar och versioner. Andra titlar och serier som har sålt ruskigt bra genom tiderna är Don Quijote av Miguel Cervantes, Goosebumps av RL Stine, Kristens resa av John Bunyan, Alkemisten av Paulo Coelho, Häxan och lejonet av CS Lewis, Sagan om Ringen av JRR Tolkien och En berättelse om två städer av Charles Dickens.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se