Författaren Ernest J Gaines är död

Ernest J Gaines. Arkivbild: AP/TT.

Den amerikanske författaren Ernest J Gaines har avlidit, 86 år gammal, skriver The Guardian.

I böcker som Miss Jane Pittmans självbiografi och Lesson before dying har han skrivit om den afroamerikanska erfarenheten. Han skildrade kampen för värdighet i den amerikanska södern under eran före de medborgerliga rättigheterna.

A lesson before dying som kom ut 1993, är en av hans mest kända och tilldelades National Book Critics Circle Award. Den handlar om en oskyldig man som blir anklagad för mord och en lärare som besöker honom i fängelset.

Många av de personer han skildrar kommer från Louisiana, där Gaines själv växte upp.

Flera av hans böcker, bland andra ”Miss Jane Pittmans självbiografi” ”och ”A gathering of old men” har filmatiserats.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL