ANNONS

Författaren Ernest J Gaines är död

Ernest J Gaines. Arkivbild: AP/TT.

Den amerikanske författaren Ernest J Gaines har avlidit, 86 år gammal, skriver The Guardian.

I böcker som Miss Jane Pittmans självbiografi och Lesson before dying har han skrivit om den afroamerikanska erfarenheten. Han skildrade kampen för värdighet i den amerikanska södern under eran före de medborgerliga rättigheterna.

A lesson before dying som kom ut 1993, är en av hans mest kända och tilldelades National Book Critics Circle Award. Den handlar om en oskyldig man som blir anklagad för mord och en lärare som besöker honom i fängelset.

Många av de personer han skildrar kommer från Louisiana, där Gaines själv växte upp.

Flera av hans böcker, bland andra ”Miss Jane Pittmans självbiografi” ”och ”A gathering of old men” har filmatiserats.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny