ANNONS

Pearson köper edtech-bolag för 29 miljoner dollar

Den amerikanska läromedelsjätten Pearson, som förra året knuffades ner till andra plats på listan över världens största förlag, har köpt edtech-bolaget Lumerit Education i en affär värd 29 miljoner dollar (motsvarande 278 Mkr). Lumerits kundbas utgörs av 24 000 studenter i USA och 48 andra länder och företaget har 70 anställda. De vänder sig både till privatpersoner och företag.
– Lumerit har byggt en organisation dedikerad till att använda teknologi för att serva studenter från alla bakgrunder vid alla tidpunkter i deras liv. Det finns inget bättre sätt för att fortsätta bygga den här succén än att kombinera vår otroliga talang och innovation med räckvidden och resurserna hos Pearson, säger Ryan Ymane, vd och medgrundare till CollegePlus som Lumerit hette 2004. (The Bookseller)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se