Pearson köper edtech-bolag för 29 miljoner dollar

Den amerikanska läromedelsjätten Pearson, som förra året knuffades ner till andra plats på listan över världens största förlag, har köpt edtech-bolaget Lumerit Education i en affär värd 29 miljoner dollar (motsvarande 278 Mkr). Lumerits kundbas utgörs av 24 000 studenter i USA och 48 andra länder och företaget har 70 anställda. De vänder sig både till privatpersoner och företag.
– Lumerit har byggt en organisation dedikerad till att använda teknologi för att serva studenter från alla bakgrunder vid alla tidpunkter i deras liv. Det finns inget bättre sätt för att fortsätta bygga den här succén än att kombinera vår otroliga talang och innovation med räckvidden och resurserna hos Pearson, säger Ryan Ymane, vd och medgrundare till CollegePlus som Lumerit hette 2004. (The Bookseller)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL