ANNONS

Augustturné i november – nominerade författare besöker bokhandeln

I samarbete med Akademibokhandeln anordnas under hösten den första Augustturnén. Tre olika städer kommer få besök av Augustnominerade författare, som intervjuas av lokala litteraturkritiker och journalister.

Ett antal av de författare som nominerats till Augustpriset 2019 åker nu ut på den första Augustturnén, ett samarbete mellan Förläggareföreningen och Akademibokhandeln.

Tre olika städer kommer få besök av Augustnominerade författare, som intervjuas av lokala litteraturkritiker och journalister. Under turnén kommer nominerade från alla de tre kategorierna medverka, det vill säga Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Det är verkligen roligt att vi kan samarbeta kring den här Augusturnén, framför allt att de nominerade författarna får möta varandra och publiken i bokhandeln. Förhoppningsvis är det här starten på en fin Augusttradition, säger Kristina Ahlinder, VD Svenska Förläggareföreningen i ett pressmeddelande.

5 november samtalar Ida Ölmedal, kulturchef på Sydsvenskan, i Akademibokhandelns butik i Lund med Olivia Bergdahl, Peter Handberg och Oskar Kroon.

12 november i Akademibokhandelns butik i City i Stockholm där Yukiko Duke modererar ett samtal mellan Daniel Gustafsson, Jenny Jägerfeld, Sara Stridsberg och Sara Lundberg.

13 november avslutas turnén i Akademibokhandelns butik i Uppsala, då Upsala Nya Tidnings kulturchef Johanna Åberg Lundén leder ett samtal mellan Steve Sem-Sandberg, Alexandra Borg, Nina Ulmaja och Per Gustavsson.

ANNONS

– Augustpriset är en mycket positiv bokhändelse i höstmörkret och något som intresserar många av våra kunder. Vårt mål är att våra butiker ska vara levande mötesplatser som inspirerar och sprider kunskap. Därför är vi väldigt glada över detta samarbete som gör det möjligt att välkomna några av de Augustnominerade författarna till våra butiker. Vi ser fram emot spännande samtal och massor av läsglädje, säger Cecilia Helsing, marknadschef på Akademibokhandeln, i samma pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Här är alla nominerade till Augustpriset 2019

På Augustgalan måndagen den 25 november i Konserthuset Stockholm delas Augustpriserna ut. Prissumman i varje kategori är 100 000 kronor och varje pristagare får även en bronsstatyett formgiven av konstnären Mikael Fare.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se