I samarbete med Akademibokhandeln anordnas under hösten den första Augustturnén. Tre olika städer kommer få besök av Augustnominerade författare, som intervjuas av lokala litteraturkritiker och journalister.

Augustturné i november – nominerade författare besöker bokhandeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Ett antal av de författare som nominerats till Augustpriset 2019 åker nu ut på den första Augustturnén, ett samarbete mellan Förläggareföreningen och Akademibokhandeln.

Tre olika städer kommer få besök av Augustnominerade författare, som intervjuas av lokala litteraturkritiker och journalister. Under turnén kommer nominerade från alla de tre kategorierna medverka, det vill säga Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok.

– Det är verkligen roligt att vi kan samarbeta kring den här Augusturnén, framför allt att de nominerade författarna får möta varandra och publiken i bokhandeln. Förhoppningsvis är det här starten på en fin Augusttradition, säger Kristina Ahlinder, VD Svenska Förläggareföreningen i ett pressmeddelande.

5 november samtalar Ida Ölmedal, kulturchef på Sydsvenskan, i Akademibokhandelns butik i Lund med Olivia Bergdahl, Peter Handberg och Oskar Kroon.

12 november i Akademibokhandelns butik i City i Stockholm där Yukiko Duke modererar ett samtal mellan Daniel Gustafsson, Jenny Jägerfeld, Sara Stridsberg och Sara Lundberg.

13 november avslutas turnén i Akademibokhandelns butik i Uppsala, då Upsala Nya Tidnings kulturchef Johanna Åberg Lundén leder ett samtal mellan Steve Sem-Sandberg, Alexandra Borg, Nina Ulmaja och Per Gustavsson.

– Augustpriset är en mycket positiv bokhändelse i höstmörkret och något som intresserar många av våra kunder. Vårt mål är att våra butiker ska vara levande mötesplatser som inspirerar och sprider kunskap. Därför är vi väldigt glada över detta samarbete som gör det möjligt att välkomna några av de Augustnominerade författarna till våra butiker. Vi ser fram emot spännande samtal och massor av läsglädje, säger Cecilia Helsing, marknadschef på Akademibokhandeln, i samma pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Här är alla nominerade till Augustpriset 2019

På Augustgalan måndagen den 25 november i Konserthuset Stockholm delas Augustpriserna ut. Prissumman i varje kategori är 100 000 kronor och varje pristagare får även en bronsstatyett formgiven av konstnären Mikael Fare.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL