fbpx

Augustturné i november – nominerade författare besöker bokhandeln

I samarbete med Akademibokhandeln anordnas under hösten den första Augustturnén. Tre olika städer kommer få besök av Augustnominerade författare, som intervjuas av lokala litteraturkritiker och journalister.

Ett antal av de författare som nominerats till Augustpriset 2019 åker nu ut på den första Augustturnén, ett samarbete mellan Förläggareföreningen och Akademibokhandeln.

Tre olika städer kommer få besök av Augustnominerade författare, som intervjuas av lokala litteraturkritiker och journalister. Under turnén kommer nominerade från alla de tre kategorierna medverka, det vill säga Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok.

– Det är verkligen roligt att vi kan samarbeta kring den här Augusturnén, framför allt att de nominerade författarna får möta varandra och publiken i bokhandeln. Förhoppningsvis är det här starten på en fin Augusttradition, säger Kristina Ahlinder, VD Svenska Förläggareföreningen i ett pressmeddelande.

ANNONS

5 november samtalar Ida Ölmedal, kulturchef på Sydsvenskan, i Akademibokhandelns butik i Lund med Olivia Bergdahl, Peter Handberg och Oskar Kroon.

12 november i Akademibokhandelns butik i City i Stockholm där Yukiko Duke modererar ett samtal mellan Daniel Gustafsson, Jenny Jägerfeld, Sara Stridsberg och Sara Lundberg.

13 november avslutas turnén i Akademibokhandelns butik i Uppsala, då Upsala Nya Tidnings kulturchef Johanna Åberg Lundén leder ett samtal mellan Steve Sem-Sandberg, Alexandra Borg, Nina Ulmaja och Per Gustavsson.

– Augustpriset är en mycket positiv bokhändelse i höstmörkret och något som intresserar många av våra kunder. Vårt mål är att våra butiker ska vara levande mötesplatser som inspirerar och sprider kunskap. Därför är vi väldigt glada över detta samarbete som gör det möjligt att välkomna några av de Augustnominerade författarna till våra butiker. Vi ser fram emot spännande samtal och massor av läsglädje, säger Cecilia Helsing, marknadschef på Akademibokhandeln, i samma pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Här är alla nominerade till Augustpriset 2019

På Augustgalan måndagen den 25 november i Konserthuset Stockholm delas Augustpriserna ut. Prissumman i varje kategori är 100 000 kronor och varje pristagare får även en bronsstatyett formgiven av konstnären Mikael Fare.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny