Audible erbjuder Amazon Music Unlimited fritt i ett år för nya kunder

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Här är Audibles drag i kampen om ljudboks- och podcastlyssnarna: musik. Förutom en podcast med Micael Dahlén ska kunderna få tillgång till Amazon Music med 50 miljoner låtar.

Boktugg berättade redan förra veckan att Audible lanserat i Sverige och har spekulerat i om det skulle innebära att även Amazon (som äger Audible) går in på den svenska marknaden. Audible poängterade då att de är fristående från Amazon och fattar sina egna beslut om etablering.


ANNONS


Men idag kom beskedet att ”Från och med idag får alla kunder som registrerar sig för en kostnadsfri provperiod på Audible även en gratis årsprenumeration av Amazon Music Unlimited, en premiumtjänst för musikstreaming som erbjuder tillgång till 50 miljoner låtar, inklusive nya releaser, reklamfritt och on-demand. Detta är ett tidsbegränsat samarbete mellan Audible och Amazon Music som exklusivt erbjuds bosatta i Sverige som registrerar sig via Audible.se.”

Hoppsan, Amazon väljer att lansera en Spotify-konkurrent på Spotifys egen hemmamarknad? Det är alltså inte bara Storytel och de andra svenska streamingtjänsterna som är måltavlan utan även Spotify.

Vidare i pressmeddelandet läser vi att Amazon, förlåt Audible, idag lanserar Audible Original-podcasten ”Curious with Micael Dahlen”.

”Detta är den första i en rad av podcasts som kommer att lanseras på audible.se, och som har gemensamt att de kommer att ledas av framstående svenska profiler samt produceras tillsammans med svenska kreatörer. Programmen blir tillgängliga för Audibles miljontals användare världen över där svenskt innehåll och svenska perspektiv på ett unikt sätt sprids till en internationell publik”, skriver Audible.

ANNONS

–  Jag tycker det är fantastiskt att Audible vill lyfta svenskt innehåll och svenska perspektiv till en global publik. Jag har haft möjligheten att tillsammans med imponerande människor från över hela världen utforska några av de frågor som väcker min nyfikenhet. Jag ser fram emot att se hur denna typ av lättsamma och vetenskapliga podcaster mottas globalt, säger Micael Dahlen, poddare och professor, i pressmeddelandet.

Amazon Music Unlimited kostar normalt sett 9,99 euro i månaden för svenska kunder. Audible tar fortfarande 7,99 pund för sitt abonnemang (vi får väl se ifall Brexit gör att de flyttar verksamheten till Tyskland och Berlin när och om den genomförs).

Audible har redan 2 000 svenska ljudbokstitlar i sin katalog även om de framför allt framhåller sina 300 000 titlar totalt (ljudböcker och podcasts främst på engelska) som är tillgängliga för svenska kunder.

Amazon Music beskriver sig själva så här: ”Amazon Music omdefinierar musiklyssnande genom att ge kunder tillgång till miljontals låtar och tusentals kurerade spellistor och stationer. Amazon Music ger obegränsad tillgång till nya releaser och klassiska hits genom flera streamingnivåer. Genom Amazon Music får Prime-medlemmar tillgång till reklamfritt lyssnande av 2 miljoner låtar, utan extra kostnad till medlemskapet. Lyssnare kan även ta del av Amazon Music Unlimited, som ger tillgång till mer än 50 miljoner låtar och nya releaser. Amazon Music HD ger tillgång till mer än 50 miljoner låtar i högupplöst ljudkvalitet och miljontals låtar i Ultra-HD, den högsta ljudkvaliteten tillgänglig. Kunder med Echo-enheter får även gratis tillgång till ett reklamstöttat urval av de främsta spellistorna och stationerna på Amazon Music. För mer information, besök amazonmusic.com eller ladda ned Amazon Music-appen.”

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Över 140 titlar som förlagen ville få ut före månadsskiftet. Relationsromanen En hamn i stormen av Birgitta Bergin kommer idag liksom Vad kostade det? av Lars O Lagerqvist om ekonomisk historia. Mer historia men för barn i Nobelpriset : fantastiska kvinnor – Lätta fakta av Annika Meijer.

🎂 Födelsedagar: Truman Capote (1924-1984) är född den 30 september och hette egentligen Truman Streckfus Persons. Känd för böckerna Frukost på Tiffany’s och Med kallt blod. Även Elie Wiesel (1928-2016) var född denna dag. Han överlevde förintelsen och dedikerade resten av sitt liv åt att arbeta mot våld, förtryck och rasism. Han skrev över fyrtio böcker, varav Natten är den mest kända och ledde till att han fick Nobels fredspris 1986. Fyller år idag gör irländska författaren Cecelia Ahern som slog igenom med PS. Jag älskar dig (som även blev film). Är aktuell med Prick till prick,

📖 Internationella översättardagen firas varje år den 30 september på Hieronymusdagen. Han var Bibelöversättare och betraktas som översättarnas skyddshelgon. Årets motto är A World Without Barriers. Boktips på det? Kanske Dolda gudar : en bok om allt som inte går förlorat i en översättning av Nils Håkanson som blev Årets fackbok (Augustpriset) 2021. Det är inte den enda dagen idag. Även Internationella podcastdagen och Rädda koalan-dagen finns i kalendern.📚 15-boksavtal. Amerikanska spänningsförfattaren Lisa Regan har gett ut 25 böcker på fem år och sålt 2,5 miljoner böcker. Nu har hon skrivit ett nytt 15-boksavtal med Bookouture på världsrättigheterna, skriver The Bookseller. Men det verkar som att hon ska dra ner på tempot och ge sig själv fem år att skriva de femton böckerna. Ännu inte översatt till svenska. Och nej, hon skriver inte barnböcker. Det är en annan Lisa Regan som skrivit Rita djur med enkla former.

🔥 Harlequin i erotikapp. Dare är Harlequins hetaste serie. Nu släpps tio, unikt musiksatta, utdrag ur lika många Dare-titlar. Det är inledningen på ett nytt samarbete mellan Harlequin och BlancheStories.

🚆 PopupStockholm. Inför julhandeln gör Akademibokhandeln ett tillfälligt besök på Stockholms Central. Pop up-butiken kommer att ligga precis under skyltarna med avgående- och ankommande tåg mellan 1 oktober i år och 9 januari 2023. Med ett väl utvalt sortiment av böcker, pyssel, leksaker och mycket mer som passar för en resa eller present.

📱 Nyemission. Bolaget bakom barnboksappen Boksnok (som Boktugg tidigare skrivit om) har nu stängt sin ”såddrunda” och tagit in 13,3 Mkr i nytt kapital som ska användas till att ”skala upp kundanskaffningen och utöka teamet”. Våren 2022 lanserades tjänsten även på den tysktalande marknaden.


Uppdateras under dagen …