fbpx

Akademibokhandeln: Skönt med positiv försäljningsutveckling i fysiska butiker

Maria Edsman, tillträdde som vd för Akademibokhandeln den 14 april 2018 och efterträdde då Maria Hamrefors.

Akademibokhandelns VD Maria Edsman gläds åt en positiv försäljningsutveckling i kedjans fysiska butiker ”givet hur situationen ser ut i stort i svensk detaljhandel”. Samtidigt letar de ny lokal som ersättning för Sergels torg-butiken.

På morgonen idag släppte Akademibokhandelns ägare Volati kvartalsrapporten för juli-sept och vi kunde konstatera att bokhandelskedjan inklusive nätbokhandel ökade försäljningen jämfört med föregående år och dessutom förbättrade resultatet. Men vi passar också på att ställa några snabba frågor till Maria Edsman, VD för Akademibokhandeln.

Hur går det för Bokus Play?
– Det går bra. Vi hade en mycket lyckad sommarkampanj juli-augusti.

ANNONS

Är det fortsatt förskjutning från butik till ehandel?
– Både butik och e-handel har haft en positiv utveckling, men ökningen i e-handeln är större.

Har ni lagt ner/öppnat några butiker under kvartalet eller tagit beslut om några sådana förändringar?
– Vi har inte lagt ner eller öppnat några butiker i kvartal 3. Vi kommer lägga ner Karlskoga i början av nästa år. Vi har även blivit uppsagda från vår butik på Sergels Torg i Stockholm, men vi hoppas på att hitta en ersättningslokal. Vi vill inte minska vårt butiksbestånd i Stockholms City, säger Maria Edsman.

Butiken vid Sergels torg håller dock öppet åtminstone hela året ut. Vi vet att julhandeln är helt avgörande för de flesta bokhandlare. Nu har både Augustpris-nomineringar och Nobelpristagare presenterats. Akademibokhandeln måste vara hyfsat nöjda med Augustprisnomineringar och Nobelpristagare ur perspektivet försäljningspotential?

– Vi har bra känsla inför julhandeln och tycker förutsättningarna är betydligt bättre med två Nobelpris och bättre Augustnomineringar än förra året, säger Maria Edsman och tillägger:

– Vi är mycket nöjda med att ha en positiv försäljningsutveckling i våra fysiska butiker givet hur situationen ser ut i stort i svensk detaljhandel. Det är glädjande att se att satsningar på butikskoncept, kundbemötande och sortimentsutveckling ger positiv effekt.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny