ANNONS

Akademibokhandeln: Skönt med positiv försäljningsutveckling i fysiska butiker

Maria Edsman, tillträdde som vd för Akademibokhandeln den 14 april 2018 och efterträdde då Maria Hamrefors.

Akademibokhandelns VD Maria Edsman gläds åt en positiv försäljningsutveckling i kedjans fysiska butiker ”givet hur situationen ser ut i stort i svensk detaljhandel”. Samtidigt letar de ny lokal som ersättning för Sergels torg-butiken.

På morgonen idag släppte Akademibokhandelns ägare Volati kvartalsrapporten för juli-sept och vi kunde konstatera att bokhandelskedjan inklusive nätbokhandel ökade försäljningen jämfört med föregående år och dessutom förbättrade resultatet. Men vi passar också på att ställa några snabba frågor till Maria Edsman, VD för Akademibokhandeln.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Hur går det för Bokus Play?
– Det går bra. Vi hade en mycket lyckad sommarkampanj juli-augusti.

Är det fortsatt förskjutning från butik till ehandel?
– Både butik och e-handel har haft en positiv utveckling, men ökningen i e-handeln är större.

Har ni lagt ner/öppnat några butiker under kvartalet eller tagit beslut om några sådana förändringar?
– Vi har inte lagt ner eller öppnat några butiker i kvartal 3. Vi kommer lägga ner Karlskoga i början av nästa år. Vi har även blivit uppsagda från vår butik på Sergels Torg i Stockholm, men vi hoppas på att hitta en ersättningslokal. Vi vill inte minska vårt butiksbestånd i Stockholms City, säger Maria Edsman.

Butiken vid Sergels torg håller dock öppet åtminstone hela året ut. Vi vet att julhandeln är helt avgörande för de flesta bokhandlare. Nu har både Augustpris-nomineringar och Nobelpristagare presenterats. Akademibokhandeln måste vara hyfsat nöjda med Augustprisnomineringar och Nobelpristagare ur perspektivet försäljningspotential?

ANNONS

– Vi har bra känsla inför julhandeln och tycker förutsättningarna är betydligt bättre med två Nobelpris och bättre Augustnomineringar än förra året, säger Maria Edsman och tillägger:

– Vi är mycket nöjda med att ha en positiv försäljningsutveckling i våra fysiska butiker givet hur situationen ser ut i stort i svensk detaljhandel. Det är glädjande att se att satsningar på butikskoncept, kundbemötande och sortimentsutveckling ger positiv effekt.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se