ANNONS

Tidningen Julia utlyser novelltävling för unga på temat miljö och framtidsdrömmar

Ebba Hyltmark, författare. Foto: Anna Alexander Olsson

Tillsammans med Barnens bibliotek och nätverket Läslov v 44 arrangerar Tidningen Julia en novelltävling för barn och unga. Deadline är den 21 november 2019.

Vinnaren får sin novell publicerad i Tidningen Julia, en prisumma på 5 000 kronor och ett skolklassbesök av författaren Ebba Hyltmark, som själv debuterade 17 år gammal med boken Alla suger och det är ingens fel. Hon är dessutom aktuell med romanen Jag kan nästan känna solen (Brombergs).

– Vinsterna är viktiga drivkrafter men framförallt handlar den här tävlingen om att skriva, om att bli läst och om att stärka sin självkänsla. Vi vill uppmuntra unga att våga dela med sig av sina fantastiska berättelser och förhoppningsvis upptäcker många samtidigt hur kul och utvecklande det är att skriva, säger Madeleine Gripsten, projektledare på tidningen Julia, i ett pressmeddelande.

I juryn sitter Madeleine Gripsten, Katarina Dorbell från Barnens Bibliotek, Elisabet Reslegård från Läsrörelsen och nätverket Läslov v.44, och Ebba Hyltmark. Den senare fungerar också som frontfigur för tävlingen och kommer bland annat att dela med sig av tips och inspiration för att göra det enklare att komma igång med skrivandet.

ANNONS

– Noveller är en ganska speciell genre och det är bra att hålla sig kort och att veta vad man vill säga och inte snurra in sig i en massa sidospår. Jag brukar själv alltid börja med att tänka på vad som är målet med historien och sen hela tiden ha ett tydligt fokus på att komma dit, säger Ebba Hyltmark.

Novelltävlingen är öppen för alla barn och ungdomar upp till 16 år. Berättelsen ska vara mellan 5000 och 9000 tecken och skickas in via barnensbibliotek.se. Tävlingen pågår fram till den 21 november och är öppen för både privat deltagande och via skolor och bibliotek.

Tävlingstemat miljö och framtidsdrömmar är en del av Barnens biblioteks lästema Miljö och klimat som inleds den 15 oktober 2019, och det är även huvudtemat för årets Läslov.

Läs mer om novelltävlingen här.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL