fbpx

Jonas Gardell skriver chatt-novell för gratistjänsten Stories by Storytel

Jonas Gardell har skrivit en chatt-novell-serie åt Storytel till gratisappen Stories by Storytel. Foto: Stellan Herner.

Jonas Gardell är det senaste namnet i raden av etablerade författare som ska lyfta Storytels gratistjänst Stories by Storytel. Idag släpps chattnovellserien Personlig assistent.

Det var sommaren 2017 som Stories by Storytel lanserades, ett projekt som tagits fram i blixtfart, inspirerat av amerikanska förlagor som Wattpads Tap som i sin tur var ett svar på appen Hooked som hade fått stort genomslag. Berättelserna är en lång ström av chattmeddelanden mellan fiktiva karaktärer och man klickar (eller tappar) på skärmen för att visa nästa meddelande.

Men i Sverige tog det aldrig riktigt fart. Så nu i somras blev det en nystart för projektet då Storytel meddelade att en rad etablerade författare skrivit chattnoveller. Den 14 juni gick startskottet för sommarsatsningen, där Jonas Karlsson, Anders Jacobsson, Sören Olsson, Malin Wollin, Sara Kadefors, Sandra Beijer, Rachel Mohlin, Klas Beyer, Jessica Schiefauer, Babben Larsson och Bob Hansson under varsin vecka stod för berättandet.

Nu ansluter författaren och artisten Jonas Gardell, högaktuell med både showen Queen of f*cking everything och filmatiseringen av En komikers uppväxt, till berättarskaran. Gardell skriver fem helt nya noveller exklusivt för Stories by Storytel. Serien har titeln Personlig assistent.

ANNONS

– Jag tyckte den här nya formen var kul att skriva för. En sorts mininoveller i apparnas tid, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

Personlig assistent beskrivs av Johanna Thydell, innehållsansvarig på Stories by Storytel, som ”typiskt Gardellsk”:

– Den handlar om assistenten Henke och skådespelaren Lollo som har enorma krav på hur allt ska vara. Mer eller mindre rimliga. Det är en rolig, rapp och realistisk serie noveller där man också sätter skrattet i halsen. Just balansen mellan det mörka och djupa gör att texten berör på flera plan, säger Johanna Thydell i samma pressmeddelande.

– Dialog är min absoluta favoritdel i skrivandet så det är ju fantastiskt med en berättarform som består av enbart det. Och det är väldigt roligt att se att engagemanget är så högt. Våra Stories-läsare har verkligen tagit formatet till sig och följer novellerna från början till slut, säger Johanna Thydell.

Nu återstår att se om Gardell kan få Stories by Storytel att lyfta på allvar. På Google Play har appen bara drygt 5000 nedladdningar. Det går inte att se motsvarande statistik för iOS App Store, men appen rankar på #38 i kategorin Böcker. Stories by Storytel är gratis men innehåller reklam för Storytels vanliga tjänst.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny