ANNONS

Stories by Storytel – ny gratistjänst med chattberättelser på svenska

Inspirerade av internationella succéer som Hooked lanserar Storytel nu sin egen variant – Stories by Storytel – efter två månaders utvecklingsarbete. En gratistjänst som ska locka nya läsare till Storytel.

Stories är namnet på Storytels nya app som lanseras idag, den 13 juni. Appen innehåller så kallade tap stories, eller chattberättelser, och laddas ner gratis på Appstore eller Google Play. Chattberättelser är dialogdrivna berättelser i kortformat, perfekta att läsa i busskön eller i en paus på jobbet.

– Det här är ett roligt projekt som tagit mindre än två månader från idé till den gratistjänst vi släpper idag. Formatet är ju väldigt enkelt och tillgängligt, folk messar hela dagarna, genom Stories tillåter vi de konversationerna att skruvas några extra varv, säger Jonas Tellander, VD för Storytel i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Boktugg har tidigare skrivit om Wattpads satsning på appen Tap som var ett svar på appen Hooked som fått verkligt genomslag. Berättelserna är en lång ström av chattmeddelanden mellan fiktiva karaktärer och man klickar (eller tappar) på skärmen för att visa nästa meddelande. Extremt beroendeframkallande kan vi på Boktuggs redaktion bekräfta.

Storytel, som nyligen lanserat sina första pocketböcker samt den nya utgivningslinjen Storytel Dox där fördjupande journalistik står i centrum, har som ambition att hitta rätt format för varje berättelse.

– Vi testar oss fram och drivs av nyfikenhet. Det finns så många sätt att förmedla en historia på, som nu med Stories, säger Jonas Tellander.

Linda Skugge och Mats Strandberg är två av de författare som finns med i lanseringen av det nya formatet. Mats Strandberg har skrivit en berättelse som knyter an till hans hyllade bok Hemmet (Norstedts).

ANNONS

Stories-by-storytel

När föddes idén till chatt-story-appen?
– Jonas Tellander kom på det för ett par månader sen. Han hade sett att amerikanska Hooked toppade Appstores bok-lista och ville göra nåt liknande på svenska, säger Anna Öqvist Ragnar, förläggare på Storytel.

Vad ska ni göra annorlunda än Hooked och Wattpads Tap?
– Dels är Stories helt gratis, dels kommer vi att ha med etablerade författare. Sen är den på svenska förstås, vilket kan göra berättelserna mer relevanta för läsare här.

Vilka författare är med från start och hur långa är berättelserna?
– Vi har 30 stories idag men kommer att fylla på med fler varje vecka. De är väldigt olika långa, vissa författare har fått feeling. Men minst 2000 tecken har vi sagt.

Era konkurrenter, har ju olika betalmodeller – men Stories ska vara gratis för användaren eller?
– Ja, helt gratis. I slutet av varje story finns en länk till en bok på Storytel men det är givetvis inget krav att gå in och starta ett abonnemang. Är man redan kund kan man däremot inspireras till fortsatt lyssnande och läsande.

Kommer Stories att släppas även på övriga marknader?
– Jag vet inte faktiskt. Men det vore ju onekligen väldigt roligt att sprida de här små berättelsekaramellerna över världen!

Stories by Storytel går att ladda ner i Appstore och Google Play.

 

Bilden är ett montage, bakgrundsbild från Fotolia.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se