Storytels ”svar” – får lånelöfte på 500 Mkr från Swedbank

Storytels konkurrenter i Brasilien (och andra delar av världen), Ubook, plockar in 48,5 Mkr. Storytel meddelar idag att de utökar sina befintliga långfristiga lån till totalt 500 Mkr (ska investeras i innehåll och marknadsföring för att driva tillväxt) och tar bort den årliga amorteringen om idag ca 30 MSEK.
”Räntan på lånen är lägre än den varit i den tidigare lånefaciliteten. Det totala kreditutrymmet uppgår till 500 MSEK och under en treårsperiod kommer lånen inte att amorteras. Lånen förfaller till betalning efter avtalsperioden”, skriver Storytel som steg på börsen efter beskedet och i skrivande stund har en kurs på 115,80 kr/aktie vilket värderar hela Storytel till 6,4 miljarder kronor.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL