ANNONS

Storytels ”svar” – får lånelöfte på 500 Mkr från Swedbank

Storytels konkurrenter i Brasilien (och andra delar av världen), Ubook, plockar in 48,5 Mkr. Storytel meddelar idag att de utökar sina befintliga långfristiga lån till totalt 500 Mkr (ska investeras i innehåll och marknadsföring för att driva tillväxt) och tar bort den årliga amorteringen om idag ca 30 MSEK.
”Räntan på lånen är lägre än den varit i den tidigare lånefaciliteten. Det totala kreditutrymmet uppgår till 500 MSEK och under en treårsperiod kommer lånen inte att amorteras. Lånen förfaller till betalning efter avtalsperioden”, skriver Storytel som steg på börsen efter beskedet och i skrivande stund har en kurs på 115,80 kr/aktie vilket värderar hela Storytel till 6,4 miljarder kronor.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se