Komikern Chris Rock ger ut bok

Komikern Chris Rock ger ut en bok nästa år. Arkivbild: Evan Agostini.

My first black boyfriend. Så lyder titeln på den amerikanske komikern Chris Rocks kommande bok. Enligt New York Times ska hans essäsamling ges ut hösten 2020.

Chris Rock har skämtat om hudfärg och relationer sedan han började med ståuppkomik på 1980-talet. I My first black boyfriend förväntas han utveckla sina tankar om det potentiellt laddade ämnet.

– Många kändisar skriver böcker och de har inte alltid något att säga. Jag tycker att Chris Rock har något att säga, framhåller Deb Futter, på bokförlaget Celadon som ger ut boken.

Chris Rock slog igenom i ”Saturday night live” på 1990-talet och har Emmybelönats vid ett par tillfällen samt varit värd för Oscarsgalan två gånger. Han spelar även en av rollerna i Eddie Murphys film ”Dolemite is my name” som har världspremiär i oktober. Redan 1997 gav han ut sin första bok: Rock this!.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.