Bonnier Books UK säljer förlag tillbaka till grundarna

Det blir mindre romantiskt på Bonnier Books UK. De har sålt ett förlag med tre imprints inom romance och erotik tillbaka till grundarna. Bakgrundsfoto: iStock.

Fyra år efter att Bonnier Books UK köpte Totally Entwined Group säljer man tillbaka förlaget till grundarna. Via tre imprint ger förlaget ut 150 titlar inom romance varje år.

– När vi nu fokuserar på att stärka vår allmänutgivning i London och massmarknadsutgivningen i Northampton, tror vi att Totally Entwined Group mår bättre under ledning av dess medgrundare Claire och Marek. Sedan de grundade företaget 2006 har Claire och Marek visat härlig energi, passion och vision och vi ser fram emot att se vart de tar det framöver, säger Jon Perdoni, operativ chef för Bonnier Books UK till The Bookseller.

Bonnier Books köpte det Lincolnbaserade förlaget 2015 under en period då Bonnier shoppade nya förlag i Storbritannien, bland annat Zaffre och Igloo Books.

Totally Entwined har fokus på romance och ger ut runt 150 titlar per år under tre imprints: Totally Bound Publishing (romance), Pride Publishing (hbtq-litteratur) och Finch Books (YA).

Bonniers har de senaste åren avvecklat och avyttrat ett flertal förlag runtom i världen för att fokusera på färre men större marknader och det är ändå lite överraskande att de nu minskar sin utgivning i Storbritannien.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL