fbpx

Bonnier Books UK säljer förlag tillbaka till grundarna

Det blir mindre romantiskt på Bonnier Books UK. De har sålt ett förlag med tre imprints inom romance och erotik tillbaka till grundarna. Bakgrundsfoto: iStock.

Fyra år efter att Bonnier Books UK köpte Totally Entwined Group säljer man tillbaka förlaget till grundarna. Via tre imprint ger förlaget ut 150 titlar inom romance varje år.

– När vi nu fokuserar på att stärka vår allmänutgivning i London och massmarknadsutgivningen i Northampton, tror vi att Totally Entwined Group mår bättre under ledning av dess medgrundare Claire och Marek. Sedan de grundade företaget 2006 har Claire och Marek visat härlig energi, passion och vision och vi ser fram emot att se vart de tar det framöver, säger Jon Perdoni, operativ chef för Bonnier Books UK till The Bookseller.

Bonnier Books köpte det Lincolnbaserade förlaget 2015 under en period då Bonnier shoppade nya förlag i Storbritannien, bland annat Zaffre och Igloo Books.

ANNONS

Totally Entwined har fokus på romance och ger ut runt 150 titlar per år under tre imprints: Totally Bound Publishing (romance), Pride Publishing (hbtq-litteratur) och Finch Books (YA).

Bonniers har de senaste åren avvecklat och avyttrat ett flertal förlag runtom i världen för att fokusera på färre men större marknader och det är ändå lite överraskande att de nu minskar sin utgivning i Storbritannien.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny