ANNONS

Bonnier Books UK säljer förlag tillbaka till grundarna

Det blir mindre romantiskt på Bonnier Books UK. De har sålt ett förlag med tre imprints inom romance och erotik tillbaka till grundarna. Bakgrundsfoto: iStock.

Fyra år efter att Bonnier Books UK köpte Totally Entwined Group säljer man tillbaka förlaget till grundarna. Via tre imprint ger förlaget ut 150 titlar inom romance varje år.

– När vi nu fokuserar på att stärka vår allmänutgivning i London och massmarknadsutgivningen i Northampton, tror vi att Totally Entwined Group mår bättre under ledning av dess medgrundare Claire och Marek. Sedan de grundade företaget 2006 har Claire och Marek visat härlig energi, passion och vision och vi ser fram emot att se vart de tar det framöver, säger Jon Perdoni, operativ chef för Bonnier Books UK till The Bookseller.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Bonnier Books köpte det Lincolnbaserade förlaget 2015 under en period då Bonnier shoppade nya förlag i Storbritannien, bland annat Zaffre och Igloo Books.

Totally Entwined har fokus på romance och ger ut runt 150 titlar per år under tre imprints: Totally Bound Publishing (romance), Pride Publishing (hbtq-litteratur) och Finch Books (YA).

Bonniers har de senaste åren avvecklat och avyttrat ett flertal förlag runtom i världen för att fokusera på färre men större marknader och det är ändå lite överraskande att de nu minskar sin utgivning i Storbritannien.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se