ANNONS

Adlibris sparkar var tionde anställd tjänsteman

Adlibris har varslat var tionde anställd tjänsteman, 23 av 230 personer, skriver Di Digital. Orsaken är att Adlibrisgruppen expanderat kraftigt de senaste åren vilket lett till vikande lönsamhet. Adlibris gjorde en förlust på hela 128 Mkr för 2018, det första gången ehandelsjätten gick med förlust sedan år 2000. Det är fortfarande inte klart vilka delar av personalen som drabbas av uppsägningarna. Adlibris omsatte förra året 1,8 miljarder kronor varav tre fjärdedelar utgjordes av böcker. En ny rapport över bokförsäljningen första halvåret 2019 visar att nätbokhandeln tappat försäljning.

Rättelse: I en tidig version angavs att Adlibris har 230 anställda, men den siffran avser endast tjänstemän. Totalt har Adlibris 600 anställda. Räknat på det varslas endast 4 % av personalen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL