ANNONS

Isa Widerståhl är Albert Bonniers nya förlagschef

Isa Widerståhl, ny förlagschef på Albert Bonniers förlag. Foto: Peter Jönsson

Isa Widerståhl efterträder Jesper Monthán som vd för Albert Bonniers förlag när han blir vice vd på Bonnierförlagen. De båda tillträder sina nya uppdrag 1 oktober 2019.

Samtidigt som nyheten kom att Sara Börsvik tar över som vd för Bonnierförlagen meddelar även Bonniers att Isa Widerståhl blir förlagschef på Albert Bonniers förlag. Detta då Jesper Monthán går vidare till rollen som vice vd för Bonnierförlagen.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Isa Widerståhl kommer närmast från Bonnier Books där hon i rollen som strategiansvarig har arbetat med strategi- och affärsutvecklingsuppdrag inom Bonnier Books samlade verksamhet. Hon är styrelseledamot i BookBeat, Bonnier Books UK, Bonnier Media Deutschland samt Bonnierförlagen där hon även ingår i ledningsgruppen och har bland annat drivit förlagshusets framtidsscenarioarbete som involverat ett stort tvärfunktionellt team.

– Det är ett hedersuppdrag, i min värld det finaste jobbet som finns. Att både driva förändring på Albert Bonniers Förlag och förvalta dess 180-åriga arv känns för mig som en oemotståndlig kombination. Efter att ha jobbat i nästan tre år på Bonnier Books med strategiska frågor i en internationell kontext är jag nu väldigt glad att komma ännu närmare böckerna och författarna – och inte minst att få jobba tillsammans med förläggarna och redaktörerna på Albert Bonniers Förlag, säger Isa Widerståhl.

Isa Widerståhl har en kandidat- och masterexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har tidigare arbetat som strategi- och kommunikationskonsult innan hon började på Bonnier Books.

– Jag har haft förmånen att arbeta nära Isa i ett par intensiva år med stora förändringar inom Bonnier Books. Jag har ständigt imponerats över hennes passion för litteratur, strategiska höjd samt förståelse för de betydande förändringar som sker på bokmarknader världen över. Med Isa som förlagschef, Daniel Sandström som litterär chef och Åsa Ernflo som operativ chef har Albert Bonniers Förlag en ledartrio som tillsammans med förlagets skickliga medarbetare kommer säkerställa Sveriges mest attraktiva utgivning framöver, säger Håkan Rudels, VD för Bonnierförlagen. 

ANNONS

Jesper Monthán, som varit verksam som förlagschef på Albert Bonniers förlag sedan 2012, kommer i rollen som vice vd Bonnierförlagen även ha ett särskilt ansvar för agentrelationer.

– Jesper har lett Albert Bonniers Förlag i en väldigt omtumlande tid då digitaliseringen har förändrat förutsättningarna dramatiskt för varje förlag i Sverige. Och idag när han lämnar över förlagchefsjobbet står förlaget stabilare än på länge, såväl utgivningsmässigt som ekonomiskt, avslutar Håkan Rudels.

Isa Widerståhl och Jesper Monthán tillträder sina nya uppdrag 1 oktober 2019.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se