fbpx

Sara Börsvik ny vd på Bonnierförlagen

Sara Börsvik, ny vd för Bonnierförlagen. Foto: Peter Jönsson

Bonnierförlagen får ny vd när Sara Börsvik i januari 2020 efterträder Håkan Rudels, som fortsätter som vd för Bonnier Books.

Bonnierförlagens nuvarande vd Håkan Rudels kliver ner för att fortsätta sina andra uppdrag som vd för Bonnier Books och arbetande styrelseordförande. I januari 2020 tillträder istället Sara Börsvik som vd för Bonnierförlagen.

– Jag visste från Saras första dag på Bonnierförlagen att jag hade hittat min efterträdare och nu var det helt enkelt dags. Saras tunga ledarskapserfarenhet, förmåga att bygga team och stora respekt för förlagsgärningen gör att hon är rätt person att tillsammans med alla skickliga medarbetare leda vårt fina förlagshus vidare. Med tanke på hur mycket Bonnierförlagen, våra författare och medarbetare betyder för mig känns det så bra att lämna över till Sara. För egen del skapar jag utrymme för att arbeta med Bonnier Books ambitiösa planer framåt och då främst internationellt, säger Håkan Rudels, vd Bonnier Books, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Sara Börsvik rekryterades som CFO till Bonnierförlagen i april 2017, i november samma år fick hon en utökad roll som operativ chef på bolaget. Sara Börsvik sitter bland annat i styrelserna för WSOY (Werner Söderström) samt Cappelen Damm. Hon har lång erfarenhet av ledande befattningar bland annat inom telekombranschen och inte mindre än sex gånger varit på chefsorganisationen ”Ledarnas” årliga lista över landets främsta unga kvinnliga chefer.

– Jag kan inte tänka mig ett mer intressant och dynamiskt jobb! Det innebär ett stort ansvar gentemot författare, medarbetare och ägare att förvalta vårt arv och samtidigt utveckla företaget för framtiden. Vi vill vara förlagshuset som attraherar Sveriges främsta författare och medarbetare, och som varje dag skapar magi genom att ge ut de bästa böckerna, säger Sara Börsvik.

Dessutom tillträder Jesper Monthán som vice vd för Bonnierförlagen med särskilt ansvar för agentrelationer, och lämnar i samband med det rollen som förlagschef på Albert Bonniers förlag. Ny förlagschef där blir Isa Widerståhl.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny