ANNONS

Hällefors bokhandel drivs vidare i ny men klassisk lokal

Till vänster Bergs bokhandel 1930, till höger 2019 - inom kort Hällefors bokhandel.

Glada nyheter från Hällefors där bokhandelns framtid varit osäker efter att kommunen sagt upp entreprenadavtalen för biblioteket och turistbyrån. Om några veckor flyttar bokhandeln till ny lokal.

– Vi har bestämt oss för att driva vår bokhandel vidare i ny lokal. Under sista delen av september flyttar vi ut till ett gammalt hus vid torget som faktiskt varit bokhandel förr i tiden, så det känns väldigt spännande och roligt, säger Anna-Karin Svartengren till Boktugg.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Vi har tidigare i år berättat att bokhandelns framtid var osäker efter kommunens beslut att inte förnya avtalen kring biblioteket och turistbyrån som Hällefors bokhandel drivit på entreprenad. Nu får man stå på egna ben.

– Den nya lokalen blir lite trängre, men den ligger i ett mer attraktivt läge. Vi kommer att fortsätta med vårt koncept bok- och pappershandel, lek och presenter. Vi har alltid varit oberoende och det kommer vi att fortsätta med, säger Anna-Karin.

En nackdel är givetvis att Hällefors bokhandel förlorar försäljningen av böcker till biblioteket.

– Och även att vi fångat andra målgrupper som turister och låntagare. Men en fördel blir att vi kan lägga all kraft på butiken, och blir friare i och med att vi inte är i samma lokal som en kommunal och offentlig verksamhet, säger Anna-Karin.

ANNONS

Flytten av butiken närmar sig nu snabbt.

– Vi ser med spänd förväntan fram emot att få öppna i de nya lokalerna någon gång i slutet av månaden.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se