fbpx

Hällefors bokhandel drivs vidare i ny men klassisk lokal

Till vänster Bergs bokhandel 1930, till höger 2019 - inom kort Hällefors bokhandel.

Glada nyheter från Hällefors där bokhandelns framtid varit osäker efter att kommunen sagt upp entreprenadavtalen för biblioteket och turistbyrån. Om några veckor flyttar bokhandeln till ny lokal.

– Vi har bestämt oss för att driva vår bokhandel vidare i ny lokal. Under sista delen av september flyttar vi ut till ett gammalt hus vid torget som faktiskt varit bokhandel förr i tiden, så det känns väldigt spännande och roligt, säger Anna-Karin Svartengren till Boktugg.

Vi har tidigare i år berättat att bokhandelns framtid var osäker efter kommunens beslut att inte förnya avtalen kring biblioteket och turistbyrån som Hällefors bokhandel drivit på entreprenad. Nu får man stå på egna ben.

ANNONS

– Den nya lokalen blir lite trängre, men den ligger i ett mer attraktivt läge. Vi kommer att fortsätta med vårt koncept bok- och pappershandel, lek och presenter. Vi har alltid varit oberoende och det kommer vi att fortsätta med, säger Anna-Karin.

En nackdel är givetvis att Hällefors bokhandel förlorar försäljningen av böcker till biblioteket.

– Och även att vi fångat andra målgrupper som turister och låntagare. Men en fördel blir att vi kan lägga all kraft på butiken, och blir friare i och med att vi inte är i samma lokal som en kommunal och offentlig verksamhet, säger Anna-Karin.

Flytten av butiken närmar sig nu snabbt.

– Vi ser med spänd förväntan fram emot att få öppna i de nya lokalerna någon gång i slutet av månaden.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny