Hällefors bokhandel i konkurs

Anna-Karin Svartengren och Maria Dahlqvist driver Hällefors Bokhandel och har tidigare även skött biblioteket och turistbyrån på entreprenad åt kommunen. Bakgrundsfoto från Krokbornparken i Hällefors: Margit Kluthke/iStock.

Ägarna har begärt Hällefors bokhandel i konkurs efter drastiskt minskad försäljning.

För tre år sedan räddades Hällefors bokhandel kvar genom en flytt till nya lokaler. Tidigare hade bokhandeln på entreprenad också drivit ortens bibliotek och turistbyrå åt kommunen, men när kommunen sa upp avtalen var ägarna tvungna att hitta andra lösningar.

I och med flytten till ett mer attraktivt läge blev lokalerna mindre och bokhandelns försäljning till biblioteket försvann, liksom möjligheten att fånga målgrupper som turister och låntagare. Det berättade Anna-Karin Svartengren, en av bokhandelns ägare för Boktugg inför flytten 2019.

Och nu gick det inte längre att driva verksamheten. I ett inlägg på Facebook meddelade ägarna Anna-Karin Svartengren och Maria Dahlqvist att de tvingats ta beslut om konkurs på grund av att butiken inte gått så bra som de hoppats.

– Försäljningen har gått ner drastiskt de senaste månaderna så vi såg ingen annan utväg, skriver de på Facebook.

Reaktionerna på inlägget visar på kunder som kommer att sakna sin bokhandel, men boksluten visar att butiken har gått med förlust de senaste två åren.

Bokhandeln är stängd men kommer att öppna igen för en total utförsäljning.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL