fbpx

5 500 nya ord i Svenska Akademiens ordbok

Ytterligare drygt 5 500 ord, från vrett till väva, är nu sökbara på svenska.se och saob.se. Samtidigt publiceras materialet i tryckt form och utgör den första delen av band 38. Svenska Akademiens ordbok är en historisk ordbok som beskriver det skrivna svenska språket från 1500-talet till våra dagar. Arbetet har pågått kontinuerligt sedan 1883 och är ett av Sveriges största kulturprojekt någonsin. Ordboken beräknas omfatta 39 band och vara färdigställd under första delen av 2020-talet. Därefter vidtar en omfattande revidering.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny