ANNONS

Här är böckerna som grova brottslingar lånar mest på Hall och Kumla

Böcker om maffia, knarkbaroner och bankrånare är mest populära på Kumla och Hall. Arkivbild: Henrik Montgomery/TT.

Böcker om maffia, knarkbaroner och bankrånare toppar utlåningslistorna på Hall och Kumla, två anstalter med den högsta säkerhetsklassen, enligt siffror som Dagens Juridik tagit fram. På anstalterna sitter personer som dömts till långa fängelsestraff.

Mest populär, på bägge anstalterna, är reportageboken Följ fucking order : liv och död i skuggan av Södertäljemaffian av journalisten Ann Törnkvist.

– Jag är inte det minsta förvånad, säger Ann Törnkvist till SVT.

– Alla gillar väl att läsa om sig själv?

På Kumlaanstalten är Gregory David Roberts roman Shantaram, som handlar om en dömd australisk bankrånare som flyr fängelset och tar sig till Indien, den näst mest lånade, följt av Träna en kvart om dagen med Paolo Roberto.

På Hallanstalten lockar Jakten på El Chapo näst mest, följt av boken Narconomics : konsten att driva en drogkartell.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL