fbpx

Falska och olagliga utgåvor av Orwell-böcker säljs på Amazon

Journalisten David Streitfeld har köpt ett dussin böcker av George Orwell på Amazon varav många visat sig vara utgivna av förlag som saknar rättigheter. Vissa böcker har sålts från andra marknader som Indien (där Orwell är public domain) till USA (där Orwell är copyrightskyddad). Andra är rena förfalskningar där förlag gett ut egna utgåvor utan att äga rättigheterna. Amazon försvarar sig med att de måste förlita sig på att förlaget äger rätten att ge ut böcker som läggs upp för försäljning och påpekar att flera av böckerna finns även i Barnes & Nobles nätbokhandel och kan beställas av fysiska bokhandlare. (Publishing Perspectives)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny