ANNONS

Författaren Jenny Berthelius är död

Författaren Jenny Berthelius föddes i Stockholm 1923 men hennes familj flyttade tidigt till Helsingborg där hon växte upp. Hon avled tidigare i sommar i en ålder av 95 år. Jenny romandebuterade 1968 med Mördarens ansikte (som sedan förra året finns som ebok liksom ett 20-tal andra av hennes romaner) men hade redan tidigare skrivit deckarnoveller till Dagens Nyheter. Hennes författarskap rymmer barnböcker, thrillers, romaner, noveller, antologier och lättlästa böcker. Berthelius var medlem av Skånska Deckarsällskapet och Danskt-Svenskt Författarsällskap. Hon var också en av författarna bakom pseudonymen Bo Lagevi. Jenny Berthelius tilldelades Svenska Deckarakademins Grand Master-diplom 2004.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL