ANNONS

HarperCollins ökade vinsten med 6 %

Det går bra för HarperCollins (med bokslut 30 juni) som visserligen minskade omsättningen med 0,2 % till 1,75 (1,76) miljarder dollar men ökade vinsten med 6 % till 253 miljoner dollar EBITDA 2019 jämfört med 239 miljoner dollar året före. Förra året innehöll engångsintäkter som 28 miljoner dollar för Lord of The Rings-rättigheter. Bästsäljande författare som Karin Slaughter, Daniel Silva och Don Winslow var en del i framgången. Ljudboksförsäljningen ökade med 40 % och HC satsar på att ge ut mer av sin backlist i audio. På konsumentsidan var 20 % av intäkterna digitala. HarperCollins ägs av News Corp. (Publishers Weekly)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL