fbpx

500 forskare inom barn- och ungdomslitteratur till Stockholm i augusti 2019

Boel Westin. Foto: Stefan Tell

Svenska barnboksinstitutet är årets arrangör för den internationella forskarkonferensen för barn- och ungdomslitteratur IRSCL Congress, 14–18 augusti.

IRSCL Congress är en av världens största internationella forskarkonferens för barn- och ungdomslitteratur. I år arrangeras den i Stockholm den 14–18 augusti 2019 av Svenska barnboksinstitutet i samarbete med Stockholms universitet, Malmö universitet och Åbo Akademi.

Årets tema är tystnader och tystanden i barn- och ungdomslitteraturen. Bland annat kommer Boel Westin, professor emeritus i litteraturvetenskap med inriktning på barn- och ungdomslitteratur vid Stockholms universitet, tala om tystnader i Mumindalen.

ANNONS

Konferensen har fem huvudtalare:
Docent Vanessa Joosen, Universitetet i Antwerpen, Belgien
Professor emerita Boel Westin, Stockholms universitet, Sverige
Professor Bob Davis, Universitetet i Glasgow, Skotland
Docent Temi Odumosu, Malmö universitet, Sverige
Professor Andrea Mei-Ying Wu, Nationella Cheng Kung-universitetet i Taiwan, Taiwan

Utöver detta ges totalt tio sessioner med 13 parallella paneler vars ämnen rör sig på olika sätt kring huvudtemat. Över 400 forskare från ett 50-tal länder kommer här att hålla föredrag bland annat om rasism, censur, flykt, migration och maktrelationer mellan barn och vuxna.

IRSCL Congress har successivt vuxit i storlek sedan nätverket International Research Society for Children’s Literature Congress (IRSCL) bildades 1970. 2019 års konferens kommer att bli den största och mest välbesökta sedan starten. Senast IRSCL Congress arrangerades i Sverige var 1995 och då på Hässelby slott.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny