ANNONS

Boel Westin. Foto: Stefan Tell

500 forskare inom barn- och ungdomslitteratur till Stockholm i augusti 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Svenska barnboksinstitutet är årets arrangör för den internationella forskarkonferensen för barn- och ungdomslitteratur IRSCL Congress, 14–18 augusti.

IRSCL Congress är en av världens största internationella forskarkonferens för barn- och ungdomslitteratur. I år arrangeras den i Stockholm den 14–18 augusti 2019 av Svenska barnboksinstitutet i samarbete med Stockholms universitet, Malmö universitet och Åbo Akademi.

Årets tema är tystnader och tystanden i barn- och ungdomslitteraturen. Bland annat kommer Boel Westin, professor emeritus i litteraturvetenskap med inriktning på barn- och ungdomslitteratur vid Stockholms universitet, tala om tystnader i Mumindalen.

Konferensen har fem huvudtalare:
Docent Vanessa Joosen, Universitetet i Antwerpen, Belgien
Professor emerita Boel Westin, Stockholms universitet, Sverige
Professor Bob Davis, Universitetet i Glasgow, Skotland
Docent Temi Odumosu, Malmö universitet, Sverige
Professor Andrea Mei-Ying Wu, Nationella Cheng Kung-universitetet i Taiwan, Taiwan

Utöver detta ges totalt tio sessioner med 13 parallella paneler vars ämnen rör sig på olika sätt kring huvudtemat. Över 400 forskare från ett 50-tal länder kommer här att hålla föredrag bland annat om rasism, censur, flykt, migration och maktrelationer mellan barn och vuxna.

IRSCL Congress har successivt vuxit i storlek sedan nätverket International Research Society for Children’s Literature Congress (IRSCL) bildades 1970. 2019 års konferens kommer att bli den största och mest välbesökta sedan starten. Senast IRSCL Congress arrangerades i Sverige var 1995 och då på Hässelby slott.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL