fbpx

Kaj Linna blir författare – debuterar med roman skriven i fängelset

Kaj Linna skrev på en romansvit under sina 13 år i fängelse. Arkivbild: Johan Nilsson/TT.

Den felaktigt morddömde Kaj Linna skrev på sin skönlitterära debut under de 13 år han satt fängslad. Nu kommer romanen Gäststjärnan, som är den första delen i en serie kallad ”Nemesis”, tänkt att utkomma i fem delar på förlaget Storyhood.

– Arbetet med Nemesisböckerna var det enda som ingen kunde komma åt, ingen kunde korrumpera. Med det kunde jag resa långt utanför fängelsets murar. Därför känns det extra roligt att den första nu ges ut, säger Kaj Linna i ett pressmeddelande.

Gäststjärnan handlar om en amerikansk hockeyspelare som reser tillbaka i tiden och hamnar i ett krig mellan olika stammar av USA:s ursprungsbefolkning. I kommande böcker kommer han att hamna i andra tidsperioder.

Kaj Linna dömdes till fängelse för ett rånmord i Kalamark utanför Piteå 2004 som han inte hade begått. Han släpptes fri 2017.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny