ANNONS

Kepler rekommenderar köp av Storytel-aktien – riktkurs 144 kronor

Är Storytel värt över 8 miljarder? Det tycker Kepler, inte författarpseudonymen utan aktiemäklaren Kepler Cheuvreux. Foto: iStock. Bildmontage: Boktugg.

Vilken rubrik: ”Kepler rekommenderar Storytel”. Men nu är det inte författarpseudonymen Lars Kepler utan aktiemäklaren Kepler Cheuvreux som börjar bevaka Storytel-aktien och värderar bolaget till 8 miljarder.

Med tanke på att Bonnierförlagen just nu inte släpper sina nyheter till Storytel så är det kanske inte så sannolikt att Kepler, författaren (eller egentligen författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril som står bakom pseudonymen Lars Kepler) skulle rekommendera Storytel.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Istället är det alltså aktiemäklaren Kepler Cheuvreux som i ett marknadsbrev igår skrev ”Ljudboksbolaget Storytel är ledande på den nordiska marknaden, och expanderar globalt i allt högre takt. Med detta som bakgrund i kombination med hög tillväxt är Storytel på en tydlig väg mot lönsamhet.”

Kepler menar att ”Kärnmarknaden i Norden och segmentets lönsamhet är däremot alltjämt ett bevis på att bolagets affärsmodell är lönsam”.

Rekommendationen är köp och riktkursen 144 kr, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt som citeras av Affärsvärlden. Samma tidning rapporterade för två år sedan att Swedbank köpt in sig i Kepler Cheuvreux. Två av Storytels större ägare är för övrigt Swedbank Robur Fonder (6,20 %) och Swedbank Försäkringar (4,37 %).

Just nu handlas Storytelaktien till 114 kronor (Nasdaq First North). Vid årsskiftet låg den på 90 kr och har sedan dess varit uppe och vänt på 118 kr men var för en månad sedan nere på 98 kronor.

ANNONS

Ett aktiepris på 144 kr skulle ge hela Storytel ett marknadsvärde på strax över 8 miljarder kronor.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se