Kepler rekommenderar köp av Storytel-aktien – riktkurs 144 kronor

Är Storytel värt över 8 miljarder? Det tycker Kepler, inte författarpseudonymen utan aktiemäklaren Kepler Cheuvreux. Foto: iStock. Bildmontage: Boktugg.

Vilken rubrik: ”Kepler rekommenderar Storytel”. Men nu är det inte författarpseudonymen Lars Kepler utan aktiemäklaren Kepler Cheuvreux som börjar bevaka Storytel-aktien och värderar bolaget till 8 miljarder.

Med tanke på att Bonnierförlagen just nu inte släpper sina nyheter till Storytel så är det kanske inte så sannolikt att Kepler, författaren (eller egentligen författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril som står bakom pseudonymen Lars Kepler) skulle rekommendera Storytel.

Istället är det alltså aktiemäklaren Kepler Cheuvreux som i ett marknadsbrev igår skrev ”Ljudboksbolaget Storytel är ledande på den nordiska marknaden, och expanderar globalt i allt högre takt. Med detta som bakgrund i kombination med hög tillväxt är Storytel på en tydlig väg mot lönsamhet.”

Kepler menar att ”Kärnmarknaden i Norden och segmentets lönsamhet är däremot alltjämt ett bevis på att bolagets affärsmodell är lönsam”.

Rekommendationen är köp och riktkursen 144 kr, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt som citeras av Affärsvärlden. Samma tidning rapporterade för två år sedan att Swedbank köpt in sig i Kepler Cheuvreux. Två av Storytels större ägare är för övrigt Swedbank Robur Fonder (6,20 %) och Swedbank Försäkringar (4,37 %).

Just nu handlas Storytelaktien till 114 kronor (Nasdaq First North). Vid årsskiftet låg den på 90 kr och har sedan dess varit uppe och vänt på 118 kr men var för en månad sedan nere på 98 kronor.

Ett aktiepris på 144 kr skulle ge hela Storytel ett marknadsvärde på strax över 8 miljarder kronor.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL