Några av de titlar som Storytels kunder riskerar att gå miste om ifall inte Bonniers kommer överens med Storytel om ett nytt avtal.

Här är Bonniertitlarna som Storytel går miste om

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bonnierförlagen har beslutat att stoppa alla nya titlar på Storytel tills vidare. Det är inte bara Camilla Läckberg som drabbas. Senare i april släpps Folk med ångest av Fredrik Backman – hos Storytels konkurrenter.

Tidigare idag gjorde Bonnierförlagen ett utspel där de meddelade att tills vidare släpps inga nya titlar till Storytel. Däremot finns alla nyheter tillgängliga hos konkurrenterna Bookbeat (som ägs av Bonniers), Nextory, Bokus Play samt givetvis för download hos exempelvis Adlibris (också Bonnierägt).

En bur av guld av Camilla Läckberg släpps officiellt 11 april men finns sedan 27 mars hos Bookbeat som ett förhandssläpp. Den kommer inte att finnas hos Storytel. Liksom Regnmannen av Jonas Karlsson inte är tillgänglig.

Men det är långt ifrån den enda Bonniertiteln som blockeras på Storytel på grund av att Bonnierförlagen och Storytel inte kunnat enas om ett nytt avtal.

En annan tungviktare släpps om två veckor – den 25 april – när Fredrik Backman kommer med en ny roman, Folk med ångest. Andra Bonnier Audio-utgivningar som är på gång och, som det ser ut nu, inte kommer att finnas tillgängliga på Storytel är Sprickor i jorden av Mariette Lindstein och Crazy rich i Asien av Kevin Kwan för att bara nämna några.

För att ge en bild av hur många titlar det handlar om: Under det första halvåret 2019 har Bonnier Audio en planerad utgivning på runt 135 ljudbokstitlar. Till det kan läggas Bonnierförlagens eboksutgivning som är ännu större eftersom långt ifrån alla titlar släpps i ljudboksformatet direkt.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Över 140 titlar som förlagen ville få ut före månadsskiftet. Relationsromanen En hamn i stormen av Birgitta Bergin kommer idag liksom Vad kostade det? av Lars O Lagerqvist om ekonomisk historia. Mer historia men för barn i Nobelpriset : fantastiska kvinnor – Lätta fakta av Annika Meijer.

🎂 Födelsedagar: Truman Capote (1924-1984) är född den 30 september och hette egentligen Truman Streckfus Persons. Känd för böckerna Frukost på Tiffany’s och Med kallt blod. Även Elie Wiesel (1928-2016) var född denna dag. Han överlevde förintelsen och dedikerade resten av sitt liv åt att arbeta mot våld, förtryck och rasism. Han skrev över fyrtio böcker, varav Natten är den mest kända och ledde till att han fick Nobels fredspris 1986. Fyller år idag gör irländska författaren Cecelia Ahern som slog igenom med PS. Jag älskar dig (som även blev film). Är aktuell med Prick till prick,

📖 Internationella översättardagen firas varje år den 30 september på Hieronymusdagen. Han var Bibelöversättare och betraktas som översättarnas skyddshelgon. Årets motto är A World Without Barriers. Boktips på det? Kanske Dolda gudar : en bok om allt som inte går förlorat i en översättning av Nils Håkanson som blev Årets fackbok (Augustpriset) 2021. Det är inte den enda dagen idag. Även Internationella podcastdagen och Rädda koalan-dagen finns i kalendern.📚 15-boksavtal. Amerikanska spänningsförfattaren Lisa Regan har gett ut 25 böcker på fem år och sålt 2,5 miljoner böcker. Nu har hon skrivit ett nytt 15-boksavtal med Bookouture på världsrättigheterna, skriver The Bookseller. Men det verkar som att hon ska dra ner på tempot och ge sig själv fem år att skriva de femton böckerna. Ännu inte översatt till svenska. Och nej, hon skriver inte barnböcker. Det är en annan Lisa Regan som skrivit Rita djur med enkla former.

🔥 Harlequin i erotikapp. Dare är Harlequins hetaste serie. Nu släpps tio, unikt musiksatta, utdrag ur lika många Dare-titlar. Det är inledningen på ett nytt samarbete mellan Harlequin och BlancheStories.

🚆 PopupStockholm. Inför julhandeln gör Akademibokhandeln ett tillfälligt besök på Stockholms Central. Pop up-butiken kommer att ligga precis under skyltarna med avgående- och ankommande tåg mellan 1 oktober i år och 9 januari 2023. Med ett väl utvalt sortiment av böcker, pyssel, leksaker och mycket mer som passar för en resa eller present.

📱 Nyemission. Bolaget bakom barnboksappen Boksnok (som Boktugg tidigare skrivit om) har nu stängt sin ”såddrunda” och tagit in 13,3 Mkr i nytt kapital som ska användas till att ”skala upp kundanskaffningen och utöka teamet”. Våren 2022 lanserades tjänsten även på den tysktalande marknaden.


Uppdateras under dagen …