ANNONS

Här är Bonniertitlarna som Storytel går miste om

Några av de titlar som Storytels kunder riskerar att gå miste om ifall inte Bonniers kommer överens med Storytel om ett nytt avtal.

Bonnierförlagen har beslutat att stoppa alla nya titlar på Storytel tills vidare. Det är inte bara Camilla Läckberg som drabbas. Senare i april släpps Folk med ångest av Fredrik Backman – hos Storytels konkurrenter.

Tidigare idag gjorde Bonnierförlagen ett utspel där de meddelade att tills vidare släpps inga nya titlar till Storytel. Däremot finns alla nyheter tillgängliga hos konkurrenterna Bookbeat (som ägs av Bonniers), Nextory, Bokus Play samt givetvis för download hos exempelvis Adlibris (också Bonnierägt).

En bur av guld av Camilla Läckberg släpps officiellt 11 april men finns sedan 27 mars hos Bookbeat som ett förhandssläpp. Den kommer inte att finnas hos Storytel. Liksom Regnmannen av Jonas Karlsson inte är tillgänglig.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Men det är långt ifrån den enda Bonniertiteln som blockeras på Storytel på grund av att Bonnierförlagen och Storytel inte kunnat enas om ett nytt avtal.

En annan tungviktare släpps om två veckor – den 25 april – när Fredrik Backman kommer med en ny roman, Folk med ångest. Andra Bonnier Audio-utgivningar som är på gång och, som det ser ut nu, inte kommer att finnas tillgängliga på Storytel är Sprickor i jorden av Mariette Lindstein och Crazy rich i Asien av Kevin Kwan för att bara nämna några.

För att ge en bild av hur många titlar det handlar om: Under det första halvåret 2019 har Bonnier Audio en planerad utgivning på runt 135 ljudbokstitlar. Till det kan läggas Bonnierförlagens eboksutgivning som är ännu större eftersom långt ifrån alla titlar släpps i ljudboksformatet direkt.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se