fbpx

New York-bokhandeln Strand blir k-märkt trots butikens protester

Bokhandeln Strand Bookstore finns på bottenvåningen av 826 Broadway, New York, ett gammalt nyrenässanshus på elva våningar med kalkstensfasad. Nu har The New York City Landmarks Preservation Commission (LPC) beslutat att skydda byggnaden genom ett så kallat landmark, i princip motsvarigheten till vår svenska k-märkning. Strands ägare Nancy Bass Wyden protesterade mot förslaget och menade att det skulle medföra ökade kostnader och tidsödande administration varje gång bokhandeln vill genomföra yttre förändringar, men utan resultat. (Via Publishers Weekly.)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny