fbpx

LasseMaja-inspirerad lekplats öppnar i Skogås

Helena Willis och Martin Widmark i lekens Valleby. Foto: Lekplatsbolaget

LasseMajas detektivbyrå tar form som lekpark i Skogås, Huddinge. Härbreparken har förvandlats till Valleby, staden där LasseMajas detektivbyrå löser mysterier.

Lekplatsen som öppnar nu på lördag är inspirerad av Martin Widmarks och Hela Willis LasseMaja-universum. Bakom själva bygget står Lekplatsbolaget.

– Jag är så väldigt glad över den här fantastiska lekparken som barnen i Skogås nu får leka i allt vad tygen håller. Det är för mig som tecknare en otroligt rolig och overklig känsla att vandra runt i en stad som jag själv har ritat. Att mina hus nu finns på riktigt är magiskt. Lekplatsbolaget som har byggt med själ och hjärta är verkligen riktiga stjärnor. De tar barns lekmiljö på det största allvar, men med stor fantasi och glimten i ögat, säger Helena Willis i ett pressmeddelande.

ANNONS

Lekparken invigs den 15 juni kl. 14.00 – 16.00 med dans, musik, tipspromenad, fika och lek. Illustratören Helena Willis finns på plats.

– Det är alltid spännande att se LasseMaja i nya gestaltningar som teater, film och nu lekplats! Jag är så stolt och glad över att barnen i Skogås nu kan besöka Valleby och knacka på hos Muhammed Karat, prästen, Dino Panini och de andra. Det här måste vara en av Sveriges finaste lekplatser. Tack till kommunen och Lekplatsbolaget, säger Martin Widmark i pressmeddelandet.

Den senaste LasseMaja-boken släpptes 29 april 2019. LasseMajas sommarlovsbok. En dag på stranden gick direkt upp på topplistan över sålda barn- och ungdomsböcker.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny