ANNONS

LasseMaja-inspirerad lekplats öppnar i Skogås

Helena Willis och Martin Widmark i lekens Valleby. Foto: Lekplatsbolaget

LasseMajas detektivbyrå tar form som lekpark i Skogås, Huddinge. Härbreparken har förvandlats till Valleby, staden där LasseMajas detektivbyrå löser mysterier.

Lekplatsen som öppnar nu på lördag är inspirerad av Martin Widmarks och Hela Willis LasseMaja-universum. Bakom själva bygget står Lekplatsbolaget.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Jag är så väldigt glad över den här fantastiska lekparken som barnen i Skogås nu får leka i allt vad tygen håller. Det är för mig som tecknare en otroligt rolig och overklig känsla att vandra runt i en stad som jag själv har ritat. Att mina hus nu finns på riktigt är magiskt. Lekplatsbolaget som har byggt med själ och hjärta är verkligen riktiga stjärnor. De tar barns lekmiljö på det största allvar, men med stor fantasi och glimten i ögat, säger Helena Willis i ett pressmeddelande.

Lekparken invigs den 15 juni kl. 14.00 – 16.00 med dans, musik, tipspromenad, fika och lek. Illustratören Helena Willis finns på plats.

– Det är alltid spännande att se LasseMaja i nya gestaltningar som teater, film och nu lekplats! Jag är så stolt och glad över att barnen i Skogås nu kan besöka Valleby och knacka på hos Muhammed Karat, prästen, Dino Panini och de andra. Det här måste vara en av Sveriges finaste lekplatser. Tack till kommunen och Lekplatsbolaget, säger Martin Widmark i pressmeddelandet.

Den senaste LasseMaja-boken släpptes 29 april 2019. LasseMajas sommarlovsbok. En dag på stranden gick direkt upp på topplistan över sålda barn- och ungdomsböcker.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se