LasseMaja-inspirerad lekplats öppnar i Skogås

Helena Willis och Martin Widmark i lekens Valleby. Foto: Lekplatsbolaget

LasseMajas detektivbyrå tar form som lekpark i Skogås, Huddinge. Härbreparken har förvandlats till Valleby, staden där LasseMajas detektivbyrå löser mysterier.

Lekplatsen som öppnar nu på lördag är inspirerad av Martin Widmarks och Hela Willis LasseMaja-universum. Bakom själva bygget står Lekplatsbolaget.

– Jag är så väldigt glad över den här fantastiska lekparken som barnen i Skogås nu får leka i allt vad tygen håller. Det är för mig som tecknare en otroligt rolig och overklig känsla att vandra runt i en stad som jag själv har ritat. Att mina hus nu finns på riktigt är magiskt. Lekplatsbolaget som har byggt med själ och hjärta är verkligen riktiga stjärnor. De tar barns lekmiljö på det största allvar, men med stor fantasi och glimten i ögat, säger Helena Willis i ett pressmeddelande.

Lekparken invigs den 15 juni kl. 14.00 – 16.00 med dans, musik, tipspromenad, fika och lek. Illustratören Helena Willis finns på plats.

– Det är alltid spännande att se LasseMaja i nya gestaltningar som teater, film och nu lekplats! Jag är så stolt och glad över att barnen i Skogås nu kan besöka Valleby och knacka på hos Muhammed Karat, prästen, Dino Panini och de andra. Det här måste vara en av Sveriges finaste lekplatser. Tack till kommunen och Lekplatsbolaget, säger Martin Widmark i pressmeddelandet.

Den senaste LasseMaja-boken släpptes 29 april 2019. LasseMajas sommarlovsbok. En dag på stranden gick direkt upp på topplistan över sålda barn- och ungdomsböcker.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL