ANNONS

Den belgiske författaren och pristagaren Bart Moeyaert tog emot Almapriset av kronprinsessan Victoria under måndagskvällens prisutdelning i Konserthuset i Stockholm. Foto: Janerik Henriksson/TT.

Här tar Bart Moeyaert emot Almapriset

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den belgiske författaren Bart Moeyaert tog på måndagskvällen emot Astrid Lindgren Memorial Award, Almapriset, av kronprinsessan Victoria i Konserthuset i Stockholm. Även kulturminister Amanda Lind var på plats.

Almapriset är med sina fem miljoner kronor världens största litteraturpris för barn- och ungdomslitteratur. Det delas ut till författare, berättare och illustratörer som belönas för sitt livsverk. Det kan också ges till läsfrämjande organisationer.

Vid tillkännagivandet i april beskrev juryn Moeyaerts författarskap som självlysande med ett ”förtätat och musikaliskt” språk, samt att författaren med ”filmisk närvaro” gestaltar ögonblick där relationer ställs på sin spets.

Bart Moeyaert debuterade 1983, bara 19 år gammal, med ”Duet met valse noten”. Han har översatts till mer än 20 språk, men få av böckerna finns på svenska. En är ”Kärleken vi inte förstår”, som ges ut på nytt av Gilla Böcker/Lilla Piratförlaget.

Ytterligare en av Moeyaerts böcker, ”Alla är ledsna nuförtiden”, ges ut i höst – lagom till att författaren besöker Bokmässan i Göteborg.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL