ANNONS

NY Times problem: för många reportrar skriver böcker

Ovanligt många NY Times-reportrar blir författare just nu, skriver Vanity Fair som listar närmare 30 journalister med böcker i pipeline. Exempelvis Sheera Frenkel och Cecilia Kang som fått en miljondeal (i dollar) för en bok om Facebook sprungen ur ett Pulitzer Prize-nominerat reportage. Det har fått redaktionsledningen att gå ut med riktlinjer som bland annat innebär att reportrar ska pitcha sin bokidé till NY Times (som ger ut böcker också) först och att det inte är en självklarhet att en reporter får ledigt för att skriva en bok.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se