fbpx

NY Times problem: för många reportrar skriver böcker

Ovanligt många NY Times-reportrar blir författare just nu, skriver Vanity Fair som listar närmare 30 journalister med böcker i pipeline. Exempelvis Sheera Frenkel och Cecilia Kang som fått en miljondeal (i dollar) för en bok om Facebook sprungen ur ett Pulitzer Prize-nominerat reportage. Det har fått redaktionsledningen att gå ut med riktlinjer som bland annat innebär att reportrar ska pitcha sin bokidé till NY Times (som ger ut böcker också) först och att det inte är en självklarhet att en reporter får ledigt för att skriva en bok.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny