fbpx

Maja Hagerman får Jan Fridegårdpriset 2019

Maja Hagerman får priset till Jan Fridegårds minne. Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Författaren Maja Hagerman får stipendium på 100 000 kronor till Jan Fridegårds minne.

Hagerman får priset för sin ”unika förmåga att lyfta fram historiska skeenden och miljöer som hon låter speglas i nutiden med sikte på framtiden”, skriver juryn i motiveringen.

Maja Hagerman är i grunden vetenskapsjournalist och har skrivit flera prisbelönta fackböcker samt gjort dokumentärfilmer om Sveriges historia. Just nu är hon aktuell med boken ”Trådarna i väven”, en essäbok med författarens egna tankar kring vad ett svenskt kulturarv kan innebära.

Stipendiet delas ut av Uppsala kommuns kulturnämnd och utdelningen sker tillsammans med flera andra stipendieutdelningar på Reginateatern i Uppsala 3 juni. Jan Fridegårds-stipendiet delas ut vartannat år sedan 2009 till en författare som verkar i arbetarförfattaren Jan Fridegårds anda. Tidigare stipendiater är bland andra Lawen Mohtadi och Ola Larsmo.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny