Maja Hagerman får priset till Jan Fridegårds minne. Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Maja Hagerman får Jan Fridegårdpriset 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författaren Maja Hagerman får stipendium på 100 000 kronor till Jan Fridegårds minne.

Hagerman får priset för sin ”unika förmåga att lyfta fram historiska skeenden och miljöer som hon låter speglas i nutiden med sikte på framtiden”, skriver juryn i motiveringen.

Maja Hagerman är i grunden vetenskapsjournalist och har skrivit flera prisbelönta fackböcker samt gjort dokumentärfilmer om Sveriges historia. Just nu är hon aktuell med boken ”Trådarna i väven”, en essäbok med författarens egna tankar kring vad ett svenskt kulturarv kan innebära.

Stipendiet delas ut av Uppsala kommuns kulturnämnd och utdelningen sker tillsammans med flera andra stipendieutdelningar på Reginateatern i Uppsala 3 juni. Jan Fridegårds-stipendiet delas ut vartannat år sedan 2009 till en författare som verkar i arbetarförfattaren Jan Fridegårds anda. Tidigare stipendiater är bland andra Lawen Mohtadi och Ola Larsmo.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL