Maja Hagerman får Jan Fridegårdpriset 2019

Maja Hagerman får priset till Jan Fridegårds minne. Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Författaren Maja Hagerman får stipendium på 100 000 kronor till Jan Fridegårds minne.

Hagerman får priset för sin ”unika förmåga att lyfta fram historiska skeenden och miljöer som hon låter speglas i nutiden med sikte på framtiden”, skriver juryn i motiveringen.

Maja Hagerman är i grunden vetenskapsjournalist och har skrivit flera prisbelönta fackböcker samt gjort dokumentärfilmer om Sveriges historia. Just nu är hon aktuell med boken ”Trådarna i väven”, en essäbok med författarens egna tankar kring vad ett svenskt kulturarv kan innebära.

Stipendiet delas ut av Uppsala kommuns kulturnämnd och utdelningen sker tillsammans med flera andra stipendieutdelningar på Reginateatern i Uppsala 3 juni. Jan Fridegårds-stipendiet delas ut vartannat år sedan 2009 till en författare som verkar i arbetarförfattaren Jan Fridegårds anda. Tidigare stipendiater är bland andra Lawen Mohtadi och Ola Larsmo.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL