Maja Hagerman frå Gun och Olof Engqvists stipendium för 2024

Maja Hagerman. Foto: Claes Gabrielson.

💰 Stipendiat. Svenska Akademien har tilldelat Maja Hagerman Gun och Olof Engqvists stipendium för 2024, med ett belopp på 200 000 kronor. Hagerman, född 1960 och bosatt i Stockholm, är författare och filmare som skriver sakprosa om historia. Hon undervisar vid Högskolan i Dalarna. Hennes senaste böcker är essäsamlingarna Trådarna i väven (2019) och Minnesbrunnen (2022). Stipendiet stödjer litterär verksamhet och kulturjournalistik.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.