fbpx

John och Ester Bauers brev publiceras

Sarah Billengren, ansvarig för avskrifterna av familjen Bauers brevsamling. Pressbild: Conchi Gonzalez/Jönkopings läns museum/TT.

Snart kan allmänheten läsa John Bauers och Ester Ellqvist-Bauers brev. Jönköpings läns museum är nämligen i färd med att publicera sin stora brevsamling som konstnärsparet lämnade efter sig.

I breven finns så väl poetiska känsloyttringar som vardagligheter och beskrivningar av historiska skeenden som första världskriget och spanska sjukan, enligt museet.

”Som läsare kommer man John och Ester otroligt nära: deras tankar, känslor och drömmar, och även hur relationen till varandra och andra i deras närhet såg ut och förändrades över tid”, säger Sarah Billengren, ansvarig för projektet, i ett pressmeddelande.

Hittills finns ett 40-tal brev ute på sajten Digitaltmuseum.se och fler tillkommer varje vecka. I museets samling finns sammanlagt 970 brev som paret skickade eller fick innan sin tragiska död i en fartygsförlisning på Vättern 1918.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny