Greta Thunbergs tal blir bok – släpps på engelska i sommar

Greta Thunberg talar vid en manifestation i Rom. Arkivbild: Alessandra Tarantino/AP/TT.

Flera tal av den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg ska samlas i en bok på engelska, skriver The Guardian.

Boken har fått titeln No one is too small to make a difference och ges ut av brittiska Penguin Books den 6 juni 2019.

– Vi kommer att ge ut den i Sverige på vårt eget sätt, annorlunda och mer omfattande. Utgivning här blir sen höst, säger Jonas Axelsson, förlagschef på Polaris förlag, till Boktugg.

Det brittiska förlaget har samlat elva av Thunbergs tal, varav det första hölls några veckor efter Thunbergs första klimatstrejk i augusti förra året. Titeln kommer från talet hon höll under FN:s klimatkonferens i Katowice i Polen.

Penguin ger också ut en engelskspråkig upplaga av Scener ur hjärtat (Polaris), boken som Greta Thunberg har skrivit tillsammans med sin familj.

Parallellt skyndar sig förlaget även att ge ut en handbok från klimatgruppen Extinction Rebellion, som ligger bakom flera uppmärksammade klimatprotester i Storbritannien under den senaste tiden.

Text: TT/Boktugg

Fotnot: Faktum är att några av hennes tal redan finns utgivna i bokform. Den 24 april släppte det franska förlaget Kero en bok med titeln Rejoignez-nous: #engrevepourleclimat.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL