ANNONS

Greta Thunbergs tal blir bok – släpps på engelska i sommar

Greta Thunberg talar vid en manifestation i Rom. Arkivbild: Alessandra Tarantino/AP/TT.

Flera tal av den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg ska samlas i en bok på engelska, skriver The Guardian.

Boken har fått titeln No one is too small to make a difference och ges ut av brittiska Penguin Books den 6 juni 2019.

– Vi kommer att ge ut den i Sverige på vårt eget sätt, annorlunda och mer omfattande. Utgivning här blir sen höst, säger Jonas Axelsson, förlagschef på Polaris förlag, till Boktugg.

Det brittiska förlaget har samlat elva av Thunbergs tal, varav det första hölls några veckor efter Thunbergs första klimatstrejk i augusti förra året. Titeln kommer från talet hon höll under FN:s klimatkonferens i Katowice i Polen.

Penguin ger också ut en engelskspråkig upplaga av Scener ur hjärtat (Polaris), boken som Greta Thunberg har skrivit tillsammans med sin familj.

Parallellt skyndar sig förlaget även att ge ut en handbok från klimatgruppen Extinction Rebellion, som ligger bakom flera uppmärksammade klimatprotester i Storbritannien under den senaste tiden.

Text: TT/Boktugg

Fotnot: Faktum är att några av hennes tal redan finns utgivna i bokform. Den 24 april släppte det franska förlaget Kero en bok med titeln Rejoignez-nous: #engrevepourleclimat.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL