fbpx

Sydkoreanska Han Kang och Kim Un-Su gästar Bokmässan 2019

Han Kang (foto: Park Jaehong) och Kim Un-Su (foto: Dahuim Paik).

Sydkorea är temaland på Bokmässan 26–29 september 2019. De prisbelönta författarna Han Kang och Kim Un-Su är två av de koreanska gästerna.

Det är i år 60 år sedan Sverige och Sydkorea upprättade diplomatiska förbindelser. Sydkorea är också hedersgäst och temaland på Bokmässan den 26–29 september, och landets litteratur, kultur och samhälle kommer att speglas genom Sydkoreas främsta författare och poeter.

En av de gästande sydkoreanska författarna är Han Kan, som fick sitt internationella genombrott när kortromanen Vegetarianen tilldelades Man Booker-priset 2016. På svenska finns även hennes bok Levande och döda. I höst är hon aktuell med Den vita boken, som 2018 nominerades till Internationella Bookerpriset. Den vita boken direktöversätts från koreanska till svenska, och handlar om sorg och bearbetning av förlust, om tingens betydelse i våra liv och om poesins kraft. Han Kang debuterade som poet och författare 1993. Hon har skrivit flera romaner och noveller, varav två än så länge är översatta till svenska.

ANNONS

Även Kim Un-Su, som med romanen Den rätta tiden för en kula i hjärtat har rönt stor uppmärksamhet internationellt och vunnit flera priser, kommer till Bokmässan i höst.

– Den koreanska litteraturen trendar internationellt och det är väldigt roligt att vi kommer presentera flera av de mest intressanta författarskapen på Bokmässan. Sydkorea är ett otroligt spännande land på så många områden, alltifrån utbildning, innovation och geopolitik till populärkultur, film och mat, säger Oskar Ekström, programchef Bokmässan, i ett pressmeddelande.

De koreanska författarna och poeterna kommer på Bokmässan att delta i samtal om livet i Sydkorea idag, om dåtid och framtid, om frågor kring utbildning, politik och samhälle. Sydkoreas monter kommer att spegla landets kultur och innovation. Det sydkoreanska temat kommer också att märkas tydligt över hela Bokmässan. Området Grön scen – Trädgård, Odling & Omställning, hämtar inspiration från koreanska trädgårdar och mässrestaurangerna kommer att erbjuda maträtter med koreansk touch.

Fler sydkoreanska författare som gästar Bokmässan kommer att presenteras under våren.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny