ANNONS

Polska präster brände Harry Potter-böcker

Polska präster brända föremål de ansåg vara förknippade med det ockulta, bland annat flera "Harry Potter"-böcker. Arkivbild: Matt Dunham/AP/TT.

Katolska präster i den polska staden Gdansk brände flera föremål de ansåg vara vanhelgande utanför en kyrka på söndagen. Däribland flera av den brittiska författaren J K Rowlings böcker om den unge trollkarlen Harry Potter.

I ett inlägg på Facebook som har fått stor spridning i Polen ses prästerna bära en korg med böckerna och andra föremål, som de sedan slänger i en eld där ett ”Hello Kitty”-paraply, en ”Twilight”-bok och en hinduistisk figur redan brinner.

Enligt prästen Jan Kucharski hade föremålen, som tagits med av församlingsmedlemmarna, kopplingar till det ockulta.

– Vi vet vad som är skadligt för våra troende så därför höll vi ett sådant här event, säger Kucharski till den lokala nyhetssajten natemat.pl, enligt AFP.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se