Åsa Lindström ny programansvarig på Crimetime Göteborg

Åsa Lindström, förläggare på Albert Bonniers förlag och programansvarig för Crimetime. Foto: Pressbild

Åsa Lindström, förläggare och reprintansvarig på Albert Bonniers Förlag, efterträder Karin Linge Nordh som programansvarig för deckarfestivalen Crimetime.

Efter att Crimetimes tidigare programansvariga Karin Linge Nord slutat på Bonnierägda Forum för att gå till norska Petter Stordalens Strawberry Publishing som nu etablerar sig i Sverige, tar en annan Bonnierförläggare över bollen.

Åsa Lindström jobbar som reprintansvarig och förläggare på Albert Bonniers Förlag. Hon tillträder uppdraget som programansvarig på Crimetime omgående men kommer parallellt att fortsätta sin ordinarie tjänst.

– Det är med stor glädje jag tar vid som programansvarig för Crimetime och jag kommer tillsammans med redaktionen att sikta på att fortsätta utveckla programmet med samma höga ambitionsnivå som tidigare och med fortsatt stort fokus på att kunna presentera gräddan av svenska och internationella spänningsförfattare för den breda gruppen spänningsläsare. Att få möjlighet att vara med och arbeta med programmet till Crimetime efter den framgångsrika flytten till Bokmässan förra året är en väldigt spännande utmaning, säger Åsa Lindström, programansvarig Crimetime Göteborg, i ett pressmeddelande.

Åsa Lindström, har jämte sin roll som förläggare för utländsk skönlitteratur, 15 års erfarenhet av att arbeta med pocket och reprintutgivning och innehar en mycket bred och gedigen kunskap om svensk och utländsk spänningslitteratur – pocketformatets mest efterfrågade och framgångsrika genre, skriver Bonnierförlagen i pressmeddelandet. Under sina år på Bonnierförlagen har hon arbetat med ett stort antal författarskap, inom spänningsgenren till exempel författare som Lars Kepler, Katarina Wennstam och Håkan Nesser.

Deckarfestivalen Crimetime arrangeras sedan förra året inom ramarna för Bokmässan.

– Vi på Bokmässan har haft glädjen att samarbeta med Åsa i samband med flera mycket spännande och givande författarbesök under årens lopp. Vi ser så fram emot att välkomna Åsa Lindström till Crimetime-teamet!, säger Frida Edman, mässansvarig på Bokmässan.

Klara för Crimetime 2019 är än så länge Anne Holt (En grav för två), Christoffer Carlsson (Järtecken), Camilla Läckberg (En bur av guld) och Michael Hjorth/Hans Rosenfeldt (En högre rättvisa). Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg presenteras den 14 juni.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.